Type to search

POLITIKA

Pellegrini sa zakrádal k Čaputovej s jasným plánom: PROSBA alebo ÚTOK?!

Expremiér Peter Pellegrini sa za zatvorenými dverami prezidentského paláca neoficiálne stretol s hlavou štátu Zuzanou Čaputovou. Prišiel zadným vchodom na fáre od exsmeráka a tiež bývalého spolupracovníka mecenáša Smeru.


Svoju požiadavku na spoločné stretnutie so Zuzanou Čaputovou Pellegrini avizoval na tlačovke 17. novembra. „Stačí, aby som mal možnosť s ňou pohovoriť a predstaviť jej moje videnie sveta alebo pohľad na vecí ako človeka, ktorý mal skúsenosť stáť dva roky na čele vlády Slovenskej republiky.“

 

Pellegriniho fotograf zachytil, ako do prezidentského paláca prichádza. Prezidentka prijala predsedu Hlasu v pondelok poobede. Pellegrini sa zdržal asi hodinu. Prišiel zadným vchodom zo záhrady. Pellegrini vystúpil zo zadného sedadla čiernej limuzíny. Zamestnanec od prezidentky už naňho čakal a úctivo mu otvoril dvere. Pellegrini oprášil smietku zo saka a obliekol sa do gala. Z auto do útrob prezidentského sídla to mal na pár krokov.

 

Na základe výzvy expremiéra Pellegriniho súčasnej vláde, aby okamžite podala demisiu a prezidentka vymenovala úradnícku vládu ako základ k obnoveniu dôvery občanov v štát, možno predpokladať, čo bolo hlavnou témou dišputy s Čaputovou, no nemuselo tomu tak úplne byť.

 

Obe strany boli cez hovorcov skúpe na slovo, a tak sme sa konkrétnosti debaty nedozvedeli, no podľa zdroja denníka Plus JEDEN DEŇ prišiel Pellegrini do paláca kuť plány ohľadne referenda za koniec vlády, ku ktorému sa k odídencom zo Smeru pripojila aj ich niekdajšia stranícka základňa.

 

Pellegriniho malo zaujímať, či Čaputová pošle referendum na Ústavný súd, čo by proces predĺžilo o niekoľko mesiacov. „Prezidentka Zuzana Čaputová sa vyjadrila, že referendum na Ústavný súd podávať nebude,” potvrdil zdroj Plus JEDEN DEŇ s tým, že svoj názor môže hlava štátu ešte zmeniť.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak