Type to search

POLITIKA

Remišová HROMŽÍ: “Uvrhnú krajinu do úplneho chaosu!” TOTO je koniec Matovičovej vlády

Črtá sa východisko z patovej situácie. Dvojtýždňová koaličná kríza, ktorú rozpútali politickí lídri pre štýl vládnutia Igora Matoviča (47), sa môže dnes skončiť.



Útoky na každého, kto má iný názor a prezentuje ho, vyhlasovanie ministra Mareka Krajčího za rituálnu obeť, aj keď má ako šéf zdravotníctva politickú zodpovednosť za tisícky obetí koronavírusu či dehonestovanie koaličných partnerov. Toto sú hlavné dôvody, ktoré sa spomínajú z úst predstaviteľov SaS a Za ľudí na to, aby premiér Matovič skončil na poste predsedu vlády.

 

Od večera sa pred Sulíkovou bytovkou striedali vládne vozidlá, ktoré privážali a odvážali ministrov. Podľa našich informácií tam zavítali aj premiér Matovič či šéfka Za ľudí Veronika Remišová. Nový Čas u Sulíka zachytil napríklad ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú, ktorá tam bola minimálne do tretej hodiny v noci. Riešilo sa najmä to, ako sa koalícia vyrovná s prípadnou výmenou Matoviča.

Remišová vysvetľuje, že ak to nespravia, „uvrhnú krajinu do úplného chaosu počas najväčšej krízy od druhej svetovej vojny“. Hovorí, že sa snažila urobiť všetko pre to, aby sa koaličná kríza skončila, no Matovič so Sulíkom urobili množstvo chýb a musia prelomiť svoje egá. „Teraz idú spraviť najväčšiu chybu svojho života – idú rozbiť túto vládu,“ dodala Remišová.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak