Type to search

POLITIKA

Sulík sa NEMILOSRDNE obul do Naďa a ten kontroval: Neuveríte, ako to UKONČILI!

Slová ministra obrany SR Jaroslava Naďa (OĽANO), ktorý ohľadom ďalšieho politického vývoja nevylúčil nič, ani to, že vláda bude hľadať podporu u nezaradených poslancov, vníma strana SaS ako hrozbu, že Slovensko je na ceste do priepasti.


Liberáli to uviedli v stanovisku, ktorým upozorňujú, že ak by sa premiér Igor Matovič (OĽANO) snažil udržať pri moci aj s podporou bývalých členov ĽSNS, išlo by o vyjadrenie absolútnej túžby po moci. “Igor Matovič evidentne chytil maniere podobné Vladimírovi Mečiarovi či Robertovi Ficovi. Tichá vláda s fašistami je za hranicou demokratických princípov. Apelujeme na poslanecký klub OĽANO, aby Igorovi Matovičovi tento scenár čo najrýchlejšie vyvrátil,” vyhlásil predseda SaS Richard Sulík a podpredsedovia strany Branislav Gröhling a Karol Galek. Zároveň za poslanecký klub liberálov kategoricky odmietli, že by sa podieľali na takejto vláde.

 

Minister obrany pred rokovaním vlády zdôraznil, že snahou OĽANO je pokračovanie štvorkoalície, priznal však, že možných scenárov vývoja koaličnej krízy je viac a v súčasnej situácii nemožno vylúčiť nič, odmietol však komentovať špekulácie. Upozornil zároveň, že k súčasnej kríze a diskusiám by neprišlo, ak by šéf liberálov Richard Sulík v čase vrcholiacej pandémie “nerozbíjal” vládu.

 

Po rokovaní vlády Naď reagoval, že Sulíkové vyhlásenie je absolútne absurdné, nepravdivé a zavádzajúce. „Čakám, že sa mi SaS za toto vyjadrenie ospravedlní.“ Dodal tiež, že ich koaličný partner SaS vraj oslovuje „poza chrbát“ rôznych opozičných poslancov, aby hlasovali proti vláde a žiadajú ich, aby hlasovali za nedôveru vlády.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak