Type to search

POLITIKA

Matovič je pripravený použiť TAJNÚ zbraň: TOTO je ZÁKERNÝ plán premiéra!

V posledných dňoch sa zdalo, že Igor Matovič to má na stoličke premiéra zrátané. Jeho výmenu si totiž vyžiadali strany SaS aj Za ľudí, no zdá sa, že sa črtá scenár, podľa ktorého by predseda koaličnej strany OĽaNO získal všetko a nestratil takmer nič.


Richard Sulík na tlačovej konferencií vyzval Igora Matoviča, aby do stredy (24. marca) podal svoju demisiu, v inom prípade strana SaS opustí štvorkoalíciu. Pre zažehnanie koaličnej krízy je minister hospodárstva ochotný vzdať sa svojej pozície. Za odvolanie premiéra je aj strana Za ľudí.

 

Požiadavka koaličných partnerov je jasná a zdalo sa, že neustále konflikty a nevhodné vyjadrenia Matoviča mu napokon ,,zlomia krk“. Podľa informácií denníka Nový Čas sa však v zákulisných hrách politickej scény črtá ďalší scenár, ktorý by vyriešil koaličnú krízu, a zároveň by sa predseda strany OĽaNO zbavil svojho oponenta.

 

Matovič si údajne počká na odchod strany SaS z koalície a až potom sa vzdá svojej funkcie. Splnil by tak požiadavku zo strany Za ľudí, ktorá by ostala v koalícií, a zároveň by získala ďalšie ministerstvo. Tento krok by bola rozhodne rana pod pás Sulíkovi. Vznikla by tak trojkoalícia s 80 poslancami, v dôsledku čoho by znova išlo o väčšinovú vládu.

 

Stále je však otázne, či by s takouto alternatívou súhlasila strana Za ľudí. Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková sa totiž vyjadrila, že si koalíciu bez strany SaS nevie predstaviť. Veronika Remišová zase stále preferuje koalíciu zloženú zo štyroch strán.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak