Type to search

POLITIKA

Sulík CHYTENÝ do pasce: TAKTO che Matovič VYŠACHOVAŤ SaS! Má to však háčik

Richard Sulík sa dostal do vlastnej pasce, čo Matovič s najväčšou pravdepodobnosťou využije. Trojkoalícia OĽaNO, Sme rodina a Za ľudí však bude mať v parlamente len tesnú väčšinu a je vôbec otázne dokedy.


Odrazu však tiež bolo všetko inak. Sulík si našiel výhovorku. Nepáčilo sa mu, že Matovič vakcíny na košickom letisku „privítal.“ A to stačilo na to, aby Sulíkova SaSka hneď od začiatku(na rozdiel od Za ľudí) požadovala „hlavu premiéra“. Dosť chabá zámienka. V skutočnosti Sulík využil príležitosť po tom, čo Za ľudí spustili vládnu krízu, na to, aby sa pomstil Matovičovi – za dlhodobé urážky („Sulík je idiot, je zodpovedný 4 300 obetí, Sulík by mal ísť kopať hroby, atď.“)

 

Sulík sa však prepočítal a dostal sa do vlastnej pasce. Po tom, čo zas dostal naložené od Matoviča na známej tlačovej konferencii pri ohlásení demisie ministra Krajčího, dal Matovičovi ultimátum. Ak do budúcej stredy neskončí Matovič na poste premiéra, SaSka odíde z koalície.

 

Sulíkovci zrejme predpokladali, že Matovič sa ihneď vyľaká a podá demisiu, aby zachránil súčasnú štvorkoaličnú vládu. Zatiaľ to však tak nevyzerá. Premiér Matovič sa odmlčal. A z kuloárnych informácií od ľudí z jeho blízkeho okolia sa dozvedáme, že Matovič sa zatiaľ nikam nechystá. Minimálne nie do stredy. Matovič sa totiž chce za túto zradu Sulíkovi pomstiť a údajne počká kým Sulíkovci z vlády odídu.

 

Sulíkovi by tak definitívne prischla prezývka – rozbíjač vlád. Sulíkovi sa totiž dáva za vinu aj rozbitie vlády Ivety Radičovej, kedy v hlasovaní spojenom s dôverou vlády odmietol prijatie eurovalu. Po odchode SaSky z vlády pravdepodobne Matovič kvôli Remišovej požiadavke, podá demisiu, aby zachránil aspoň trojkoalíciu. Už teraz sa však ukazuje, že strana Za ľudí nie je ani v tomto jednotná.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak