Type to search

POLITIKA

Lišiacky ťah Sulíka premiéra ZABOLÍ: Toto je skutočná PRAVDA o Matovičovi!

Igor Matovič prelomil mlčanie a Slovákom sa snažil vysvetliť, že vinníkom koaličnej krízy nie je on a jeho hnutie. Podľa jeho slov strana Sloboda a Solidarita nedodržiava podmienky a je nutné, aby Richard Sulík skrátka povolil. Ten má ale iný názor. 


„Nie je pravda, že dôvodom nedohody sú stále nové a nové požiadavky SaS, SaS má požiadavku len jednu jedinú – odchod Igora Matoviča z vlády. Rovnako nie je pravda, že by dohoda viazla na mojom “egu”, keďže som už z vlády odišiel a dal sľub, že sa do nej nevrátim, ak vládu opustí Igor Matovič. Ako je známe, svoje slovo vždy dodržím,“ tvrdí predseda SaS Richard Sulík.

 

SaS kritizuje, že Matovič chce zostať vo vláde len kvôli výhodám, ktoré môže využívať. „Presun Igora Matoviča zo stoličky premiéra na stoličku vicepremiéra nového vymysleného ministerstva je ako z dažďa pod odkvap. Je zrejmé, že Matovič pri svojej nástojčivej povahe a z dôvodu, že naďalej ostáva šéfom OĽaNO, bude novému premiérovi zasahovať do jeho práce a v podstate naďalej bude manažovať chod vlády,“ povedal predseda SaS Richard Sulík.

 

Navyše sa mu nepáči, že ich pozývajú na večerné rokovania, ale vo facebookovom statuse oznamuje jeho výsledok. ,,Presne to bol dôvod, prečo sme sa rozhodli na týchto rokovaniach nezúčastňovať,“ spresnila SaS vo vyhlásení na sociálnej sieti.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak