Type to search

POLITIKA

Eduard Heger sa totálne ZHOVADIL: Diskusia s Ficom sa NEČAKANE zvrtla!

Nič si nedarovali! V politickom dueli sa stretol trojnásobný premiér Robert Fico s nádejným novým premiérom Eduardom Hegerom. Na záver relácie sa obaja politici poriadne pochytili, problém utíšiť ich, mala aj moderátorka. Čo z toho podľa politológa Miroslava Řádka vyplýva?


Zlom nastal v momente, keď expremiér začal spomínať hospodársku krízu spred dekády a vtedajšiu pomoc od štátu. „Rozdali ste 26 miliónov (peňazí, ktorými podporovali tvorbu nových pracovných miest) za celú krízu, mám to naštudované… vy blafujete,“ pustil sa doňho Heger. „Ste trojnásobný premiér a neviete vymenovať spôsoby pomoci… relácia beží už 30 minút a neboli ste schopný povedať ani jedno riešenie krízy,“ pokračoval ostro, pričom mu viackrát pripomenul, že je trojnásobný premiér.

 

„Pán minister, máme totálne rozbitú vládu…” povedal Fico, keď sa po  niekoľkominútovom monológu Hegera dostal k slovu. No to mu nevydržalo dlho a Heger mu to opäť zrátal. „Opakujete? Niečo nové poviete? Už 40 minút opakujete dookola tie isté vety. Očakával by som, že trojnásobný premiér príde pripravený, som sklamaný,” zakončil Heger a túto vetu zopakoval minimálne desať krát a expremiéra nechcel pustiť k slovu.

 

Video s rozčúleným Hegerom si pozrel aj politológ Miroslav Řádek. Po jeho vzhliadnutí prišiel k záveru, ktorý sa Hegerovi ako možnému budúcemu premiérovi páčiť nebude. “Eduard Heger nemá úlohu premiéra. V súčasnom politickom živote je plno ľudí, ktorí vynikajú alebo vynikali vo svojich občianskych povolaniach. Súčasne ale je ich politické angažovanie katastrofou. Eduardovi Hegerovi chýba pre politiku najmä taktnosť, empatia a sebareflexia,” myslí si Řádek.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak