Type to search

SPRÁVY

Matovič má STRACH o vlastný život: Slováci ho majú v zuboch! Za TOTO kedysi kritizoval Fica!

Igor Matovič (OĽaNO) bude aj po odchode z kresla predsedu vlády ďalších 90 dní využívať sprísnené bezpečnostné opatrenia, ktoré zaviedol Úrad na ochranu verejných činiteľov v spojitosti s výhražnými listami a statusmi nahnevaných občanov na sociálnych sieťach


Igor Matovič dostal zvýšenú ochranu vrátane pancierového auta v novembri minulého roka, keď sa pred Úradom vlády ale aj pred jeho domom v Trnave zhromaždili protestujúci.

 

Muži zákona vtedy zabarikádovali celú ulicu, na ktorej Matovič býva. Rovnako tak koncom minulého roka polícia informovala o viacerých najmä internetových vyhrážkach na adresu vtedajšieho premiéra.

 

O túto ochranu by však v súčasnosti už minister financií mal prísť, keďže ministrovi prináleží len jeden osobný ochranca. Kompetentní sa v prípade Igora Matoviča rozhodli o predĺženie opatrení zatiaľ na tri mesiace. Následne bude o ich možnom ďalšom predĺžení rozhodovať nový premiér Eduard Heger.

 

Matovič v minulosti kritizoval ochranku Roberta Fica v čase, keď už nebol premiérom. Navyše pred nástupom na premiérsky post si zažartoval, že ochranku nebude potrebovať.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak