Type to search

POLITIKA

Znechutený Mikas povedal KRUTÚ pravdu o Matovičovi: Expremiér by sa mal hanbiť!

Expremiér a súčasný minister financií Igor Matovič sa vydal do Ruska zachraňovať dodávky vakcíny Sputnik V pre Slovensko. Bývalý predseda vlády si na sociálnej sieti neodpustil viacero emotívnych vyjadrení a aj naďalej hlása, že existujú vysokopostavení ľudia, ktorí chcú očkovaniu ruskou vakcínou zabrániť.



Štátny úrad na kontrolu liečiv (ŠÚKL) tento týždeň informoval, že mu výrobca Sputnika V približne nedodal 80 percent dát nevyhnutných na jeho zhodnotenie. Šéfka ústavu Zuzana Baťová spresnila, že prijatie záveru o pomere prínosov a rizík neumožnili nedostatok a nekonzistentnosť údajov. Ruská strana vypovedala so Slovenskom zmluvu a požiadala o vrátenie 200.000 dávok už dodaných vakcín.

 

Kritický posudok a následné problémy mali nahnevať Matoviča. ,,Gratulujem, idioti,” napísal okrem iného na Facebooku. Ako informuje denník SME, hlavný hygienik Ján Mikas stojí za šéfkou ŠÚKL a jej úradom vo veci posudku Sputnika.

 

„Je to neadekvátne vyjadrenie z úst vysokého predstaviteľa štátu. Sú to neadekvátne výrazy takto haniť ľudí. Štátny ústav na kontrolu liečiv urobil vzhľadom na svoje obmedzené možnosti maximum, aby získal o Sputniku V čo najviac informácií a mohol sa zodpovedne vyjadriť,“ vyjadril sa hlavný hygienik. „Mrzia ma takéto urážlivé slová. Som presvedčený, že ľudia zo Štátneho ústavu na kontrolu liečiv, vrátane pani riaditeľky, spravili maximum. Cítim s nimi spolupatričnosť,“ dodal ešte Mikas pre SME.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak