Type to search

POLITIKA

Čaputová ROZDUPE Matovičov sen na prach: “Neotáľala by som,” hovorí o REFERENDE

Opoziční poslanci žijú už niekoľko mesiacov v téme predčasných volieb a snažia sa všemožnými spôsobmi získať podpisy. Róbert Fico a Peter Pellegrini ako hlavní aktéri v otázke referenda obdržali podpísané hárkyľudu. Ich pravosť a množstvo by znamenali nové parlamentné voľby, a pravdepodobne aj celkom iné rozloženie vládnych kresiel. Čo na to prezidentka?


V relácii Na hrane sa Zuzana Čaputová rozpovedala na otázku predčasných volieb. O tom, či bude pri dostatočnom množstve podpísaných hárkov voličov referendum urgovať, má jasno: “Ja mám inštitút referenda v úcte. Pretože si myslím, že je to jeden z mála nástrojov k priamej demokracii, kedy ľudia môžu priamo prehovoriť. Ja sa k otázke vyhlásenia referenda určite v relevantnom čase vyjadrím, zatiaľ mi ešte neboli doručené hárky.”

 

Či sa však bude Zuzana Čaputová referendu vyhýbať je jasné: “Nebudem nejakým spôsobom otáľať, príjmem rozhodnutie bezprostredne potom, ako preveríme ten počet podpisov na petičných hárkoch a budem o tom informovať osobitne,” uviedla s tým, že inštitút referenda je pre prezidentku vážny a dôležitý.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak