Type to search

POLITIKA

Matovič čelí TRESNÉMU oznámeniu: Známy politik mu TÝMTO poriadne skomplikuje život!

Situácia okolo vakcíny sa stále viac zamotáva. Vláda nechala ruský Sputnik otestovať v susednom maďarskom laboratóriu, hoci prezidentka Čaputová ani odborná verejnosť netuší, čo bude presným cieľom laboratórneho skúmania a ako sa bude líšiť od testov vykonaných v Biomedicínskom centre SAV. 


Diplomatické kruhy ostali tiež šokované po tom, ako sa do Moskvy vybral situáciu hasiť aktuálny minister financií Igor Matovič. Práve kvôli ošemetnej zahraničnej ceste sa momentálne ozval mimoparlamentný politik Tomáš Drucker z Dobrej voľby so slovami, že podáva trestné oznámenie. “Podávam podnet orgánom činným v trestnom konaní pre podozrenia zo spáchania trestných činov Sabotáže či Zneužitia právomocí verejného činiteľa v súvislosti s cestami Igora Matoviča do Ruskej federácie a Maďarska,” uviedol.

 

Na sociálnej sieti zverejnil niekoľko príspevkov, v ktorých ozrejmuje, prečo urobil takýto rázny krok. “Igor Matovič prekročil nielen kompetenčné, politické a diplomatické štandardy, ale dôvodne sa domnievam, že tu nastali skutočnosti nasvedčujúce trestným činom Zneužitia právomocí verejného činiteľa a trestného činu Sabotáže. Igor Matovič sa svojím konaním postavil proti slovenským inštitúciám, obhajuje obchodné záujmy iného štátu… ,” pokračuje so slovami, že zamestnanci slovenských vedeckých inštitúcií musia navyše čeliť nepríjemným útokom a aj vyhrážkam.

 

Drucker napokon rovnako ako Transparency International Slovensko považuje za nevyhnutné, aby vláda zverejnila zmluvu o dodávkach ruských vakcín, aby mohli byť preskúmané podrobnosti jej uzatvorenia. “Vyzývam preto predsedu vlády Eduarda Hegera, aby v záujme zvýšenia dôvery a odstránenia všetkých pochybností zverejnil zmluvu o nákupe Sputnik V.,” dodal na záver.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak