Type to search

POLITIKA

Remišová PODKOPALA Matoviču snahu: “Je to zbytočné!” Nahradiť ho má TENTO muž!

Kauza Sputnik V robí vrásky na čele už aj koaličnej strane Za ľudí, ktorá sa naďalej drží stanoviska spred pár mesiacov. Tlačové konferencie Igora Matoviča však donútili zareagovať aj Veroniku Remišovú, ktorá chcela expremiéra upozorniť, aby sa držal svojej novej funkcie.


Igor Matovič naďalej trvá na tom, že stanovisko ŠÚKL poškodilo dobré meno ruskej očkovacej látky Sputnik V vo svete. Vážnym obvineniam venoval už niekoľko tlačových konferencií, kde riaditeľku inštitúcie Zuzanu Baťovú vinil za šírenie bludov a politikárčenie.

 

Na vyjadrenie expremiéra už zareagovala aj šéfka strany Za ľudí, ktorá sa postavila za slovenských vedcov a akékoľvek útoky na ich adresu kategoricky odmietla. Podľa jej slov platia v našej krajine rovnaké pravidlá pre všetky vakcíny. ,,Tak postupuje aj Nemecko, Rakúsko, Česká republika a ďalšie krajiny. Všetky sú pripravené očkovať aj Sputnikom V hneď po tom, ako ho schváli Európska lieková agentúra a ako bude isté, že vakcína je bezpečná,“ upozornila na sociálnej sieti.

 

Remišová sa taktiež rozhodla uzemniť Matoviča, keďže ani ona nechápe, prečo sa témou ruskej vakcíny naďalej zaoberá práve minister financií. ,,Riešenie situácie okolo vakcíny Sputnik je odbornou a technickou záležitosťou v kompetencií ministra zdravotníctva a nie je potrebné mať k tomu desiatky tlačových konferencií bez prezentácie reálneho riešenia,“ upozornila s dôvetkom, že absolútne dôveruje šéfovi rezortu zdravotníctva Vladimírovi Lengvarského, od ktorého čaká riešenia.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak