Type to search

POLITIKA

Fico nebude tolerovať zlodejiny: Neuveríte, čo VYTIAHOL na súčasnú vládu!

Ak vláda neodpovie na otázky o testoch a Sputniku, Smer začne zbierať podpisy na mimoriadnu schôdzu na vyslovenie nedôvery vláde.


Od vymenovania vlády Eduarda Hegera prešiel necelý týždeň, opozícia však už hovorí o možnom odvolávaní kabinetu. “Ak nevysvetlia škandalózne zlyhania okolo Sputnika V a testov, ideme do odvolávania Hegerovej vlády,” uviedol predseda Smeru Robert Fico.

 

“Matovič privítal na letisku v Košiciach 200 tisíc vakcín Sputnik V, nikto nevie, koľko to stálo, kto to platil, kde je zmluva a čo s vakcínami bude. A nikoho to netrápi. Mňa sa ale novinári budú každý deň pýtať, či som plával v bazéne,“ hovorí bývalý premiér.  Fico tvrdí, že ak by boli škandály s nákupom testov a vakcín v Smere, tak by mu “novinári viseli na krku 24 hodín denne a organizovali s americkou ambasádou protivládny puč.”

 

„To snáď  nemyslí vláda vážne, že tieto informácie mieni zatajovať. Je zrejmé, že opäť ide o totálny amaterizmus a Boh vie, čo ešte všetko za tým zo strany vlády Hegero-Matoviča,” poznamenal šéf Smeru. Podľa Fica musel Heger ako minister financií o nákupe Sputnika vedieť. Dodáva tiež, že minister zdravotníctva by sa nemal vyhovárať na to, že je nový.  “Smer-SD nebude tolerovať tieto zlodejiny a neuveriteľnú hlúposť Hegerovej vlády,” dodal Fico.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak