Type to search

POLITIKA

“Prezidentka bez názoru,” pustil sa Danko do Čaputovej: TAKTO jej skočil do úsmevu!

Po súčasných udalostiach v zahraničí aj na Slovensku panujú napäté vzťahy medzi Ruskom a viacerými krajinami. Bývalý predseda parlamentu, ktorý má k východnej krajine mimoriadne blízko, sa rozhodol k momentálnym udalostiam vyjadriť na sociálnej sieti.


Vzťahy medzi Ruskom a Slovenskom sa mierne vyostrili po kauze vakcíny Sputnik, kedy si Ruský fond priamych investícií a ústav ŠÚKL posielali ostré odkazy. Dodávky vakcíny sa napokon na Slovensko podľa všetkého nebudú transportovať. Aktuálne však oveľa vážnejšie problémy rieši Rusko s Českom, pričom si navzájom vyhostili diplomatov.

 

To, čo sa deje okolo východných susedov, sa ale nepáči bývalému predsedovi parlamentu Andrejovi Dankovi, ktorý bol pozvaný českým ministrom Hamáčkom na cestu do Moskvy kvôli vakcíne Sputnik. Rozhorčenie vyjadril aj na sociálnej sieti: “Pozdravujem z prechádzky, musel som vyvetrať hlavu a rozmýšľam po vypočutí pár podcastov, či aj rusofóbia už nie je oficiálnou diagnózou a chorobou. Myslel som si, že už nebudem žiť vo svete, akým bol do roku 89. Vystríhali nás pred západnými diverzantmi. Učili nás, nosiť plynové masky, stále sme sa báli, aby nás Američania nenapadli. Dnes je to tak, že strašia s Rusmi naše deti. Ak máme iný názor, podlo útočia. Strácame suverenitu, hrdosť, štát,” píše.

 

Politik napokon poslal drsné slová aj prezidentke Zuzane Čaputovej: “Najväčšími udavačmi sú dnes liberáli. Verím, že ľudia si vedia urobiť svoj názor a prekonáme toto obdobie bezvládia Slovenska, ktoré opäť rieši, čo chce západ, a nie Slováci. Prezidentka bez názoru, premiér bez odvahy a predseda parlamentu to má celé v paži,” dodal napokon.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak