Type to search

POLITIKA

Divoký ťah Sulíka: TAKTO sa vzoprel vláde! Neuveríte, čo VYTIAHOL na Hegera

Eduard Heger len pred pár hodinami potvrdil na tlačovej besede, že núdzový stav bude aj po 28. apríli nutné opäť predĺžiť. Hoci mnohí Slováci dúfali v opak, premiér potvrdil, že situáciu nie je možné podceňovať. Už od pondelka sa však otvárajú ďalšie prevádzky a občania sa môžu vrátiť k obľúbeným obchodom či službám.


Ako avizoval premiér minulý týždeň, existovala možnosť, že by sa núdzový stav v prípade výborných čísel a farieb okresov nemusel následne predlžovať. Už vtedy však upozorňoval, že je to len jedna z možností a nevylúčil tak ani opätovné predĺženie. K tomu napokon aj dôjde a vláda bude o tomto bode rokovať v stredu 28. apríla, no zároveň chystá aj špeciálny pandemický zákon, ktorý by mal po schválení nahradiť zákon o núdzovom stave.

 

S predĺžením núdzového stavu však nesúhlasí predseda parlamentu Boris Kollár a ostro sa voči nemu ohradil aj minister hospodárstva Richard Sulík. “Namiesto predĺženia núdzového stavu, ktorý v sebe zahŕňa testovanie a zákaz vychádzania po 20.00 h, sme premiérovi Eduardovi Hegerovi navrhli novelu zákona o hospodárskej mobilizácii. Tá by umožňovala ukladať pracovnú povinnosť mimo núdzový stav a v súlade s Ústavou SR,” napísal na sociálnu sieť.

 

Nevidíme žiaden dôvod pokračovať v neefektívnom testovaní a zakazovaní chodiť ľuďom napríklad behať po ôsmej večer, keď je ešte svetlo,” dodáva Sulík. Strana SaS sa plánuje na stredajšom zasadnutí vlády zoznámiť s dôvodmi, pre ktoré chce vláda predlžovať núdzový stav.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak