Type to search

SPRÁVY

Pellegrini to povedal na plné ústa: TOTO si myslí o Ruskej vakcíne!

Jozef Dobrik
Jozef Dobrik máj 01

 Líder opozície Peter Pellegrini tvrdí, že ak by bol premiérom nateraz by pozastavil aktivity so Sputnikom a neočkoval by ním. Podľa Pelelgriniho by sme mali veriť Baťovej ŠÚKLu a nie nejakému papieru z Maďarska


Predseda najsilnejšej opozičnej strany Hlas-SD, Peter Pellegrini mal od začiatku okolo vakcíny Sputnik V nejasné vyjadrenia. Niekedy hovoril, že on ako premiér by tiež nakúpil Sputnik V, na inej tlačovke však zas naznačoval, že musíme veriť nášmu ŠÚKLu na čele s Baťovou, ktorá Sputnik odmieta.

 

Pellegrini kritizuje zmluvu so Sputnikom V. O nevýhodných nezverejnených zmluvách so západnými vakcínami je však ticho Najnovšie sa Pellegrini vyjadril o niečo jasnejšie. A Sputnik udupal pod čiernu zem. Potencionálny budúci premiér Pellegrini sa najprv vyjadril k zverejnenej zmluve medzi ministerstvom zdravotníctva a ruským výrobcom vakcíny Sputnik V:

 

„To je tak nevýhodná zmluva, že neviem ako mohol niekto takto sa ponížiť a za Slovenskú republiku takúto zmluvu podpísať. Je to neefektívne narábanie z verejnými zdrojmi, je to nemalá suma dolárov, alebo eur, ktoré Slovensko za Sputnik zaplatilo. No je to jednoducho chaos a preto sa ukazuje prečo tú zmluvu nechceli zverejniť,“ povedal Pellegrini na piatkovej tlačovej konferencii.

 

Peter Pelelgrini bol jeden z tých, ktorý spoločne s liberálnymi médiami, Čaputovou a liberálkou Kolíkovou, vehementne žiadal zverejnenie zmluvy s výrobcom Sputnika V. Je však zaujímavé, že nikto z vyššie menovaných nežiadal, ani teraz nežiada aj zverejnenie zmlúv medzi Európskou komisiou a západnými výrobcami vakcín, Pfizer, Moderna a AstraZeneca.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak