Type to search

POLITIKA

Fico ZNEMOŽNIL Remišovú: Za mŕtvych zodpovedá vláda! TOTO ju odrovnalo

Edita Silna
Edita Silna máj 03

Parlament má diskutovať o programovom vyhlásení vlády, opozícii v ňom niektoré veci chýbajú a hovoriť chce aj o núdzovom stave. V relácii V politike sa v dueli stretli Veronika Remišová a Robert Fico. Fico ostro kritizoval súčasnú vládu, Remišová mu naopak pripomenula roky, keď vládol on a podľa nej zdevastoval aj zdravotníctvo.


“V celom programovom vyhlásení vlády nie je ani zmienka o obetiach pandémie, prečítal som si ho opakovane a nič tam nie je o tom, že nám je to ľúto. Nereaguje na to, čo urobili v roku 2020. Došlo k razantnému navýšeniu deficitu. Program nereaguje na aktuálne a dôležité veci,” zhodnotil Robert Fico. Podľa Remišovej to však nie je pravda. “Hneď na prvej strane reagujeme na krízu spôsobenú pandémiou, veľká časť je venovaná obnove zdravotníctva, ktoré ste 12 rokov zanedbávali. Prvýkrát za posledné roky štát šetril sám na sebe,” dodala.

 

“Vaša tragédia je to, že každý pozná niekoho, kto zomrel na vírus. Zodpovedáte za mŕtvych, od novembra ste nič nerobili,” oponoval Fico. “Miera zavádzania je neuveriteľná,” reagovala Remišová s tým, že občania dobre vedia, kedy klame. Uviedla naopak, že vláda pomáha, a to aj gastru. Podľa nej je pre gastro najlepšia cesta otvorená ekonomika. “Aby sme mali všetko otvorené, potrebujeme dobrú pandemickú situáciu. Musí byť väčšina populácie zaočkovaná,” uviedla.

 

“Okrem hlasovania o dôvere nás čaká aj hlasovanie o návrhu uznesenia, žiadame vládu, aby okamžite predstúpila pred parlament a požiadala o ďalšie predĺženie núdzového stavu, zneužívajú ústavný zákon,”vyhlásil Fico, podľa ktorého núdzový stav v parlamente neprejde. Dôležité je podľa neho aj zastavenie celoplošného testovania. Remišová avizovala, že minister zdravotníctva už v stredu predstaví novú testovaciu stratégiu, v ktorej bude niekoľko zmien. Testy sa podľa nej nakupujú také, na ktorých sa dohodli všetky členské štáty EÚ, PCR testy sú vraj o desiatky eur drahšie. Podľa nej sa vo veľkom testuje v Rakúsku aj v Nemecku. “Možno sme viac testovali, ale mali sme kratší lockdown. Škody dlhého lockdownu sú obrovské,” dodala. Pravidlá na testovanie by sa podľa nej mali zásadne uvoľniť.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak