Type to search

POLITIKA

Slováci majú Matoviča plné zuby: TÝMTO si proti sebe poštval celú krajinu!

Daniel Ouzky
Daniel Ouzky máj 07

Igor Matovič si našiel nový projekt, ktorým sa stala daňovo-odvodová reforma. Na tlačovej konferencií oznámil svoje plány zvýšiť rodinné prídavky, pričom detaily chce verejnosti predstaviť do dvoch týždňov. Slováci si však urobili názor už teraz.


Bývalý premiér sa vášnivo pustil do podpory slovenských rodín za cenu zvýšenia DPH. ,,Zo Slovenska urobíme štát, kde rodiny budú chcieť mať deti… Rodiny si tú podporu zaslúžia,“ vyhlásil na tlačovej konferencií. Zrejme nie je žiadna náhoda, že na daňovo-odvodovej reforme dlhodobo pracuje práve strana SaS, pričom sa Richard Sulík snaží presadiť jednotlivé body aj vo vláde.

 

História sa bude zrejme opakovať, keďže Matovič je ochotný bojovať zo všetkých síl ako v prípade celoplošného testovania. ,,Keď budem mať kvôli tomuto odísť z koalície, tak odídem. Ale urobím všetko preto, aby na konci boli víťazmi rodiny. To je môj cieľ, preto som sa bil s holými rukami proti mafii v politike,“ dodal a nezabudol ani na vyhrážky.

 

Reakcia Slovákov na seba nenechala dlho čakať, pričom sa pod najnovšími príspevkami predsedu strany OĽaNO začali kopiť stovky komentárov. Objavili sa aj mnohé podporné správy, no prevládali hlavne tie, kde našinci nešetrili kritikou. ,,Dáš nám 200 e na dieťa a zoberieš od nás každého aj 300 e zvýšením DPH. Bravo. Fakt matematika prvý stupeň základky. To už sa ani nečudujem, že ti majetok spravuje žena a druhí ti písali diplomovku,“ nahnevane zareagoval Martin, s ktorým súhlasili desiatky ľudí.
 
Objavila sa však teória, podľa ktorej chce Matovič opäť získať dôveru občanov a preferenčné hlasy, o ktoré prišiel počas jeho vlády. Zvýšenie rodinných prídavkov má byť akási volebná kampaň. Niektorí sú zase presvedčení, že iba robí napriek Richardovi Sulíkovi, ktorý niekoľko rokov prezentuje jednotlivé body z jeho daňovo-odvodovej reformy.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak