Type to search

POLITIKA

Kolíková sa ku všetkému PRIZNALA: Takto CHRÁNI Hegerova vláda svojich ľudí!

Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) počas svojho odvolávania v parlamente nevysvetlila nič a ku všetkým podozreniam sa v podstate priznala. Na dnešnej tlačovej konferencii to povedal predseda opozičnej strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) Robert Fico s tým, že vláda o týchto podozreniach podľa jeho slov ani nechce hovoriť


Mária Kolíková dnes v parlamente čelí odvolávaniu z funkcie ministerky spravodlivosti. Mimoriadnu schôdzu Národnej rady SR iniciovala práve opozičná strana Smer-SD. Kolíkovej deklarovali podporu strany Za ľudí, Sloboda a Solidarita (SaS) či hnutie Sme rodina. Hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) naopak tvrdí, že ich Kolíková nepresvedčila.

 

Napriek týmto závažným podozreniam Kolíková ostáva na svojej funkcií a nikam sa nechystá. Najprv sa zdalo , že hnutie OĽaNO, ktoré sa označuje za protikorupčné, protirodinkárske a protiklientelistické, sa vzbúri, no nakoniec stiahlo chvost. Kolíková dostala podporu aj na koaličnej rade od ministrov, pričom minister financií Igor Matovič na rokovaní ani nebol.

 

Takto vyzerá v praxi „nová politická kultúra“, o ktorej najmä strany OĽaNO a Za ľudí básnili pred voľbami. Zmena skutočne prišla. Ale k horšiemu. Hegerova vláda chráni svojich ľudí a preto nemá žiadne morálne právo poukazovať a pohoršovať sa nad kauzami minulých vlád.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak