Type to search

SPRÁVY

Bývalý vyšetrovateľ odhalil Čaputovej NAJVÄČŠIE tajomstvo: TOTO prezidentka kryla celý čas!

O čom bolo stretnutie politikov na pôde SIS je stále predmetom diskusií. Prezidentka Zuzana Čaputova, ako aj premiér Eduard Heger hovorili, že sa stretnutie netýka „živých káuz“. Medializované informácie naznačujú, že by to nemusela byť pravda


Bývalý elitný vyšetrovateľ Jozef Šátek upozornil na to, že už od marca 2021 sú podozrenia z manipulovania vyšetrovania niektorých závažných prípadov „živými vecami“, keďže o nich vykonáva vyšetrovanie Úrad inšpekčnej služby MV SR.

 

„Z toho vyplýva, že politická moc rokovaním 17.5.2021 prekročila hranicu, za ktorou sa jej činnosť už dá považovať za zasahovanie do nezávislého vyšetrovania a výkonu prokurátorského dozoru. Absolútne nechápem z akého dôvodu na tento fakt neupozornili ostatných účastníkov tejto porady Žilinka, generálny prokurátor SR, Lipšic, špeciálny prokurátor GP SR a Szabó, riaditeľ Úradu inšpekčnej služby MV SR,“ konštatuje v statuse na sociálnej sieti Šátek.

 

Podľa medializovaných informácií mal totiž Aláč počas spomínaného stretnutia vysvetľovať podozrenia, ktorými sa od marca zaoberá inšpekcia ministerstva vnútra. Z toho podľa bývalého vyšetrovateľa vyplýva, že už v marci 2021 SIS informovala inšpekčné orgány MV SR o podozreniach, že vyšetrovateľmi NAKA a prokurátormi špeciálnej prokuratúry sú v rozpore so zákonom manipulované postupy a dôkazy v závažných vyšetrovaných prípadoch.

 

Na základe týchto všetkých informácii Šátek konštatuje, že je značne spochybnené, ak nie vyvrátené tvrdenie prezidentky Zuzany Čaputovej, ktorá v stredu vyhlásila, že na stretnutí nijakým spôsobom nedebatovali o „živých kauzách“ ale aj predsedu vlády Hegera.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak