Type to search

POLITIKA

Fico otvoril TRINÁSTU komnatu: TOTO zmení život všetkým pracujúcim Slovákom!

Jozef Dobrik
Jozef Dobrik jún 03

Predseda strany Smer-SD Robert Fico vo videu na sociálnej sieti načrtol témy, ktorým sa chce venovať na svojom aktuálnom turné po východnom Slovensku. Opozičný líder uviedol, že v regiónoch sa chce dozvedieť aktuálne nálady ľudí a ich názory na súčasnú politickú situáciu.


„Najmä chcem počúvať nálady ľudí, pretože budeme mať aj veľké verejné stretnutia, kde očakávame veľa ľudí,“ uviedol Robert Fico s tým, že vo štvrtok zavíta do Michaloviec, Trebišova a Sobraniec. V piatok by mal navštíviť niekoľko miest v prešovskom kraji.

 

Fico vyhlásil, že bude prvý raz „testovať“ niektoré idey, ktoré plánuje strana Smer-SD pretaviť do legislatívnych iniciatív. Uviedol, že chce hovoriť o produktivite práce. „Vnímame, že sa na Slovensku osvedčili nové metódy, pokiaľ ide o boj s epidémiou a nasadzovanie ľudí na pracoviskách. Smer-SD chce prísť s myšlienkou štvordňového pracovného týždňa. Idem to testovať. Stretnem sa aj s nejakými podnikateľmi, stretnem sa s ľuďmi, poďme o tom hovoriť,“ načrtol.

 

Zamestnanci by podľa neho možno boli ochotní od pondelka do štvrtka odpracovať možno o hodinu viac, aby tak mohli mať voľný piatok. Dodal, že chce reagovať napríklad na rozvrat verejných financií, ktorý nastal po chválení nového štátneho rozpočtu, za ktorý je zodpovedný minister financií Igor Matovič (OĽaNO).

 

Predseda strany Robert Fico zdôraznil, že ľavicový Smer-SD je presvedčený, že „platiť majú tí, ktorí majú veľa“. „A nie tí, ktorí nemajú nič. Pretože vyzerá to tak, že vláda bude peniaze ťahať predovšetkým od tých najchudobnejších.“ Fico hovorí o zvýšení daní z príjmu pre občanov s príjmom vyšším ako 3 000 eur mesačne. Základnou ideou Smeru je podľa slov Fica hľadať peniaze u bánk. „Banky zarobili na celej tejto situácii najviac, preto Smer bude navrhovať, aby sme sa vrátil ku osobitému bankovému odvodu.“


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak