Type to search

POLITIKA

Radičová HROMŽÍ a hovorí o strašných veciach: TOTO odkazuje Čaputovej s Hegerom!

Edita Silna
Edita Silna jún 08

Bývalá predsedníčka vlády a profesorka sociológie Iveta Radičová priznala, že podobné tajné stretnutie v spolupráci so SIS, ako nedávno zorganizoval premiér Eduard Heger (OĽaNO), v minulosti zvolala aj ona. Malo ísť podľa jej slov o stretnutie o kauze Gorila, na ktorom však vtedy nebol prítomný prezident.


„Zorganizovala som a na verejnosti som ohlásila veľmi podobné zloženie, keď som odovzdávala originál spisu Gorila,“ pripomenula Radičová v pondelkovom rozhovore pre rádio Expres. „To bol spis, ktorý znovu obnovil vyšetrovanie,“ hovorí expremiérka.

 

Priblížila, že v tom čase zvolala na Úrad vlády podobné zložky ako nedávno premiér Heger, okrem prezidenta SR a predsedu Národnej rady. Podotkla, že vtedy sa situácia koordinovala aj s Bezpečnostnou radou štátu. Podľa Ivety Radičovej sú situácie, keď je potrebné zvolať takéto fórum. Radičová však zdôraznila, že pokiaľ ide o stretnutie zo 17. mája v podzemnej miestnosti SIS, za účasti prezidentky je „vysoko neštandardné“.

 

„Pokiaľ mal premiér potrebu konzultovať informácie, ktoré považoval za vážnu hrozbu, tak je na mieste pozvať si kompetentných na Úrad vlády a rokovať na pôde premiéra SR. Minimálne preto, že utajované verejné stretnutie dnes vyvoláva otázky, pochybnosti… Pretože, keď niečo takéto zorganizujete, je absolútne na mieste otázka: Tu sa musí niečo strašné diať…“

 

Ku účasti hlavy štátu Zuzany Čaputovej bývalá premiérka Radičová v rádiu Expres poznamenala, že prezidentka „sa na takomto stretnutí nemala zúčastniť“.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak