Type to search

POLITIKA

Heger tancuje na hrane: Ak TOHTO ministra neodvolá, rozpúta HOTOVÉ peklo!

Hnutiu OĽANO už korupcia neprekáža, ak ide o vlastnú stoličku, sú nominanti OĽANO schopní tolerovať hocičo, aj korupciu, proti ktorej pred voľbami toľko sľubovali bojovať.


V reakcii na stiahnutie demisie ministra pôdohospodárstva Jána Mičovského (OĽANO) to vyhlásil opozičný mimoparlamentný Hlas-SD. Strana zároveň vyzvala premiéra Eduarda Hegera (OĽANO), aby Mičovského z funkcie okamžite odvolal. V opačnom prípade začnú opäť s iniciovaním mimoriadnej schôdze Národnej rady (NR) SR na ministrovo odvolanie. Stanovisko strany TASR poskytla hovorkyňa Hlasu-SD Patrícia Medveď Macíková.

 

“Podávanie a následne sťahovanie demisií, ktoré táto vládna koalícia zaviedla, je absolútnym výsmechom štátu a jeho inštitúcií,”skonštatovala strana Hlas-SD. Pripomenula, že Mičovský aj OĽANO pri podávaní jeho demisie presviedčali o prejave politickej kultúry a striktnom odmietaní korupcie, ktorej sa mala dopustiť Mičovského nominantka v Slovenskom pozemkovom fonde.

 

“Minister Mičovský zo seba urobil nesvojprávnu a smiešnu figúrku a stal sa ďalším symbolom totálneho chaosu a cirkusu v podaní vládnej koalície,” poznamenal Hlas-SD. Strana podčiarkla, že ak sa raz niekto rozhodne, že voči sebe vyvodzuje politickú zodpovednosť a nechce už riadiť zverený rezort, nemá vo funkcii čo hľadať. Odvolanie Mičovského premiérom by podľa Hlasu-SD ukázalo, že aspoň predseda vlády vníma boj proti korupcii do dôsledkov, nielen ako frázy. Strana tiež pripomenula, že Mičovský sa len svojou demisiou vyhol odvolávaniu v parlamente, keďže už mala opozícia dosť podpisov na zvolanie mimoriadnej schôdze.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak