Type to search

POLITIKA

TAJNÁ dohoda Hegera s Čaputovou?! TAKÝTO mali plán s ministerskými stoličkami

Premiér Eduard Heger (OĽANO) sa v pondelok dohodol s prezidentkou Zuzanou Čaputovou na vymenovaní Samuela Vlčana do funkcie ministra pôdohospodárstva.


TASR o tom informoval tlačový a informačný odbor Úradu vlády (ÚV) SR. Súčasný minister Ján Mičovský (OĽANO) podal demisiu po podozreniach z korupcie u svojej nominantky. V pondelok však oznámil, že demisiu sťahuje. Odôvodnil to množstvom podporných vyhlásení na svoju adresu a tým, že nechce utekať z boja.

 

Samuel Vlčan pôsobil ako druhý štátny tajomník Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR. Na tomto poste však zotrval iba tri mesiace. Vláda ho vymenovala 19. apríla, úrad opustil 15. júla 2020. „Je to jeho rozhodnutie, ktoré rešpektujem. Ďakujem mu za jeho vykonanú prácu a želám mu na ďalších pracoviskách veľa úspechov,“ reagoval vtedy na jeho odchod minister Ján Mičovský.

 

V gescii Samuela Vlčana boli sekcie rezortnej politiky pôdohospodárstva, legislatívy, analýz a výkazníctva, poľnohospodárstva, programov cezhraničnej spolupráce, potravinárstva a obchodu a Inštitút pôdohospodárskej politiky.

 

Samuel Vlčan vyštudoval medzinárodné vzťahy na Moskovskom štátnom inštitúte medzinárodných vzťahov. Právnické vzdelanie získal na Univerzite Komenského v Bratislave. Počas pracovnej kariéry pôsobil v oblasti práva a bankovníctva. Viedol právne oddelenia HVB Banky a Slovenskej sporiteľne. Bol členom predstavenstva Slovenskej sporiteľne.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak