Type to search

POLITIKA

Súboj ministrov sa stupňuje: Neuveríte, čo VYTIAHOL Mikulec na Krajniaka! TOTO zabolí

Daniel Ouzky
Daniel Ouzky jún 07

Včera zostala politická verejnosť mierne zaskočená vyjadrením člena koalície a ministra práce Milana Krajniaka (Sme rodina), ktorý sa v nedeľnej diskusnej relácii po citlivej otázke pustil do ministra vnútra z vlastnej koalície Romana Mikulca (OĽaNO). Ten Mikulca obvinil, že netuší, čo sa v jeho rezorte vlastne deje. Reakcia ministra vnútra prišla dnes ráno.


“Bohužiaľ, skutočne nerozumiem vyjadreniam pána ministra Krajniaka, podľa ktorého nie je možné, aby jedni policajti zatýkali druhých a opačne. Súčasná vláda deklarovala, že bude pracovať čestne a že spravodlivosť, rovnako ako zákony, platia pre všetkých rovnako. V prípade, ak sa trestnej činnosti dopúšťajú príslušníci Policajného zboru, platí to samozrejme aj pre nich,” povedal po kritických slovách Krajniaka Mikulec.

 

Ten na dôvažok dodal, že verí a dúfa, že sa s Krajniakom zhodujú aspoň na jednom. “Verím, že nechceme existovať v spoločnosti, kde si budeme zakrývať oči pred páchaním trestnej činnosti bezpečnostnými zložkami len preto, že podľa pána Krajniaka tak dobrý minister vnútra nekoná. Roky sme sa prizerali politickým objednávkam, vyšetrovatelia museli v prvom rade poznať odpoveď na otázku, či je vôľa vyšetrovať nejaký skutok, alebo trestný čin. A ja pevne verím, že v rámci koalície máme zhodný názor na to, že nikto z nás nechce, aby sa takéto časy vrátili. Orgány činné v trestnom konaní konajú nezávisle a verím, že všetci vnímame aj systém kontrolných mechanizmov, v ktorom majú posledné slovo vždy naše súdy,” uzavrel tému Mikulec.

 

„Požiadam predsedu vlády o stretnutie aj za účasti ministra práce. Vždy som bol ministrovi Krajniakovi, rovnako ako všetkým členom vlády k dispozícii, ak by mal záujem sa na mňa v prípade akýchkoľvek nejasností obrátiť,” dodal.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak