Type to search

POLITIKA

Fico OTVORIL trinástu komnatu: TOTO je skutočná pravda o Mikulcovi a Makóovi!

Jozef Dobrik
Jozef Dobrik jún 16

Robert Fico, ktorý je hlavným iniciátorom utorkového odvolávania ministra vnútra Romana Mikulca, sa na jeho adresu opäť rozohnil, no venoval sa najmä téme fungovania policajných zložiek a spôsobov vyšetrovania či údajnému systému kajúcnikov, ktorých Fico nazýva udavačmi.


Utorková mimoriadna schôdza v NR SR, ktorej cieľom je hlasovanie o odvolaní ministra vnútra Romana Mikulca, začala horlivým prejavom jej iniciátora Roberta Fica. Predseda Smeru, ktorý len pred pár hodinami obvinil prezidentku Čaputovú z klamstiev, sa pred hlasovaním obul do Mikulca so včerajšími slovami o jeho údajných aktivitách z roku 2011. Podľa jeho slov mal mať minister vplyv na zákazky firmy jeho rodiny.

 

Mikulec sa voči tvrdeniam ohradil a uviedol, že Ficove reči nesedia z obsahového ani časového hľadiska. Zároveň pripomenul, že v minulosti mu do auta nastrčili kartu s tajnými informáciami, pričom ho súd napokon oslobodil so slovami, že môže ísť o spravodajskú hru. Fico venoval veľkú časť prejavu obvineniam a väzbe známych mien, čo považuje za diabolský plán na základe výpovedí kajúcnikov: “To nie sú kajúcnici, to sú udavači, ktorí sú pripravení udať kohokoľvek, kedykoľvek a za akýchkoľvek podmienok,” uviedol.

 

Fico je presvedčený, že situácia by mala byť predmetom aj medzinárodného vyšetrovania a vyjadril znepokojenie nad opodstatnenosťou dlhých kolúznych väzieb v prípade Dušana Kováčika či Tibora Gašpara. “Verím, že príde doba a aj obhajcovia sa postavia pred kamery a povedia veci, ktorým neveríte,” varuje. Napokon čítal z odôvodnenia sľúbenej správy, v ktorej hovorí o údajnej existencii univerzálnych svedkov v kauzách Božie mlyny, Očistec, Judáš a Mýtnik. Keď chcel pôvodne čítať z originálnej správy, predseda Boris Kollár ho upozornil, že by sa jednalo o utajované skutočnosti: “Tvárime sa ako takí debili. Je to vonku, všetci to čítajú,” zareagoval okamžite Fico. Na záver prejavu ešte Kollár upozornil ministra financií Igora Matoviča, aby sa zdržal vizuálnych pomôcok.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak