Type to search

POLITIKA

Fico VYPENIL: “Prezidentka klame!” TOTO Čaputovej narobí VEĽKÉ problémy!

Jozef Dobrik
Jozef Dobrik jún 16

Robert Fico sa v pondelok spolu s ďalšími členmi strany Smer postavil pred novinárov aj verejnosť a opäť sa rozohnil vo viacerých aktuálnych témach. Jednou z nich boli i vyjadrenia a kroky prezidentky Zuzany Čaputovej, ktoré označil za klamstvá. 


Robert Fico sa spolu s Erikom Kaliňákom a Ľubošom Blahom postavil v pondelok pred novinárov, kde zaznelo viacero vážnych obvinení či slov. Predseda Smeru upozornil na údajné aktivity ministra vnútra Romana Mikulca ešte z roku 2011 a označil ho za klamára. Rovnako sa chystá v utorok čítať z SIS správy závažné skutočnosti o podozreniach z manipulovania vo vyšetrovaní káuz, ktoré majú jeho slová dokazovať.

 

Roman Mikulec pritom po sérií zatýkaní v Rádiu Expres vyhlásil, že vyšetrovanie sa posúva stále k vyšším miestam, čo Fica začína znepokojovať! “Aj preto ma chce zosadiť z vládnej funkcie. Nervozita stúpa, čím ideme vyššie,” uviedol. Expremiér sa pritom pozastavil aj pri téme zrušenie uznesenia o vznesení obvinenia Branislava Zuriana. Fico zdôraznil, že prokuratúra označila obvinenie za nezákonné a neopodstatnené a vysvetlenie protistrany mu nepríde dostatočné: “Toto odôvodnenie ja neberiem, lebo my v Smere trávu a slamu nežerieme.

 

Dodal, že výpovede svedkov môžu byť zmanipulované a napokon vyjadril prekvapenie nad výrokmi a krokmi prezidentky Zuzany Čaputovej. Podľa slov predsedu Smeru ho šokuje, že Čaputovej by stretnutie v budove SIS prišlo v poriadku, keby to bolo utajené. Zároveň podotkol, že “klame, len sa tak práši, pretože, samozrejme, stojí na strane koalície“. V téme plánovaného referenda pritom podala návrh na Ústavný súd, pričom aj tento krok Fico sarkasticky okomentoval: “Argumentuje ako 3-ročné dieťa,” uviedol na margo prezidentky so slovami, že takýto návrh nemohla písať sama a odporučil hlave štátu, aby si dokumenty, ktoré podpisuje, dôsledne prečítala.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak