Type to search

POLITIKA

Ťahajú za jeden povraz! TAKTO chce Fico s Pellegrinim ZNIČIŤ Hegerovu vládu!

Po stredajšom rozhodnutí Ústavného súdu o tom, že prípadné referendum by bolo protiústavné, sa rozhodli prehovoriť aj lídri opozície, Peter Pellegrini a Robert Fico. Šéf Hlasu pritom požaduje zmenu ústavy, ktorá by referendum umožnila. 


Stredajšie rozhodnutie Ústavného súdu o protiústavnosti referenda o skrátení volebného obdobia vyvolalo v opozícií nemalé vášne. Strana Hlas na čele s Petrom Pellegrinim vyjadrila nespokojnosť a vyzýva občanov, ktorí sa zúčastnili podpisovania petície, aby otvorene vyjadrili svoj názor na rozhodnutie súdu. Zároveň vyzval parlament, aby sa zaoberal zmenou ústavy tak, ako mu to umožňuje zákon.

 

Hlas je podľa svojich slov po návrhu tejto zmeny pripravený zahlasovať za prijatie uznesenia o vyhlásení referenda. Novelu ústavy by pritom hlasovaním podporilo aj ďalšie mimoparlamentné hnutie Republika na čele s Milanom Uhríkom. Prekvapivo sa proti rozhodnutiu súdu a aktivite prezidentky Čaputovej postavil aj Igor Matovič: “Podpisy zbierali ľudia, ktorými jej majestát v skutočnosti pohŕda, tak ich o právo vyjadriť sa, okradla. Podlé a zákerné. Pľuvanec do očí 600-tisíc ľuďom,” napísal.

 

Robert Fico sa na tlačovej besede vyjadril so slovami, že nevylučuje podporu takejto novely ústavy a rovnako sa chystá obrátiť aj na medzinárodné inštitúcie. Napokon vysmial Matoviča a jeho status s tradičným označením, že ide o blázna, ktorého klub OĽaNO podľa jeho názoru napriek kritike prezidentky určite nezahlasuje za novelu, ktorá by umožnila skrátiť volebné obdobie.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak