Type to search

POLITIKA

Slováci toho majú dosť vyšli do ulíc: TAKTO to vyzeralo na PROTIVLÁDNOM proteste!

Daniel Ouzky
Daniel Ouzky júl 11

Pred úradom vlády v Bratislave sa koná celoslovenský protest. Nesie názov Protest proti očkovaniu a zotročovaniu Slovenska. Demonštráciu organizuje občianske združenie Slovensko si nedáme.


Do Bratislavy prichádzali niektorí ľudia už včera, aby dnes mohli podporiť protest. Pred budovu úradu vlády prišiel veľký počet ľudí. Účasť prisľúbil aj Andrej Danko a Marian Kotleba. Dnešnú demonštráciu neorganizuje len jedna facebooková skupina. Je ich viac a vyjadrili sa, že ľudia prídu vlakmi aj autobusmi.

Ako vidieť na záberoch z miesta akcie, podľa vlajok sa na proteste zúčastňuje mnoho prívržencov ĽSNS. Ľudia sa na mieste začali schádzať už od obeda. Na proteste vystúpil aj kontroverzný lekár Peter Lipták. Okrem iného sa preslávil aj tým, že dával práceneschopenky odsúdenému Pavlovi Ruskovi. Lipták počas prejavu urazil vládu aj prezidentku Zuzanu Čaputovú, keď ich  nazval „americkým dobytkom s teľacím mozgom“.

 

Demonštranti tiež vyzvali na okamžité zastavenie podľa nich nebezpečného očkovania, najmä detí. “Okamžite stop experimentovaniu na ľuďoch, deťoch obzvlášť, toxickou experimentálnou vakcínou, na ktorých prebiehajú klinické štúdie. Nie sme pokusné králiky,” odkázali občania. Davom sa niesli zároveň výkriky o tom, že sa nedajú nielen očkovať, ale ani testovať. Za problém označili nie tých, ktorí sa očkovať nedajú, ale liečbu zaočkovaných.

Demonštrujúci ľudia plánujú v akcii pokračovať aj po proteste pred úradom vlády. Napríklad facebooková skupina Verejnosť proti nátlaku a psychickému mučeniu tvrdí, že chcú navštíviť aj členov konzília pri ich bydliskách.

 

„Po skončení protestu 10.7.2021, ak nedôjde k zmene správania sa voči občanom Slovenska, budeme organizovať protesty pred domami zodpovedných osôb. Ak sa nepodarí nájsť ich miesto pobytu (mnohí sú utečení za hranicami ako Matovič) tak bude protest v jeho rodisku, alebo bydlisku rodičov,” píšu v statuse.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak