Type to search

POLITIKA

Kollár sa chystá POLOŽIŤ vládu! V hre je 120 miliónov eur: TOTO koalíčné strany neprekusnú

Daniel Ouzky
Daniel Ouzky júl 15

Vláda sa chystá rozdať desiatky miliónov eur. Kollárovci chcú jednorázovo poslať rodičom príspevok viac ako 100 eur na každé dieťa.


Vládnych politikov dobiehajú staré sľuby. Boris Kollár žiada splátku za to, že v čase vládnej krízy ostal bokom. Zo štátnej pokladnice chce za to vytiahnuť  zhruba 120 miliónov eur a rozdať ich rodičom státisícom detí. “Počas pandémie boli postihnuté najviac rodiny, ktoré mali malé deti a rodičia museli zostávať doma, alebo odísť zo zamestnania,” hovorí Kollár.

 

Koalícii dal na výber dve možnosti. Buď 150 eur pre všetky deti, alebo 200 eur pre zhruba 750 tisíc detí. Zvyšné strany koalície sa podpore rodín nebránia, ale s týmto návrhom nesúhlasia. Prívítali by však radšej systémové riešenie, ako len tak jednorázovo rozdať milióny eur. “Vždy tie peniaze treba odniekadiaľ zobrať,” hovorí Remišová. “Za 120 miliónov eur sa dá napáchať aj viacej dobra,” zaznieva v chodbách parlamentu.

 

“Prečo by sa mala celá spoločnosť skladať na deti extrémne bohatých rodičov?!” Hromží Remišová. Kollár by dostal vyše 1500 eur na deti. Pri konfronovatí Kollára odvetil, “nó, áno.”

 

Zvyšné strany koalície z nápadu nadšené nie sú. Šéf parlamentu Boris Kollár však hrozí, že ak mu neustúpia, je pripravený položiť vládu. “Toto keď neprejde touto vládou, tak táto vláda nemôže počítať, že ju budeme ďalej podporovať,” zaznelo z úst Kollára.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak