Type to search

POLITIKA

Fico hovorí o deštrukcii štátu: Naď to neustál a expremiéra ZRUŠIL jedinou vetou!

Edita Silna
Edita Silna júl 15

Vyhláška Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR o režime na hraniciach, ktorá umožní očkovaným vyhnúť sa karanténe po návrate na Slovensko, a deštrukcia právneho štátu boli témami stretnutia predsedu strany Smer-SD Roberta Fica so Stálym zastúpením Európskej komisie (EK) na Slovensku. Fico o tom informoval na stredajšej tlačovej konferencii.


Smer-SD podal pre vyhlášku o režime na hraniciach podnet na Ústavný súd (ÚS) SR. Fico ÚS žiada, aby pozastavil platnosť vyhlášky dovtedy, kým nerozhodne, či je vyhláška v súlade s ústavou alebo nie. “Rovnako žiadame, aby bola označená ako protiústavná, lebo je diskriminačná,” poznamenal Fico.

 

Strana podáva aj podanie na právny servis na Európsku komisiu. Podaním chce ukázať, že vyhláška je v “príkrom rozpore” s nariadením Európskej rady. Nariadenie hovorí, že štáty musia zabrániť priamej alebo nepriamej diskriminácii osôb, ktoré nie sú zaočkované, zacitoval Fico. “Nemôžete byť diskriminovaní ani priamo, ani nepriamo, ak ste sa rozhodli, že sa zaočkovať nedáte,” skonštatoval na základe nariadenia.

 

Na túto tlačovú konferenciu zareagoval aj minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO), ktorý sá vraj “dlho takto nepobavil”. “Tak vraj Don Fico bol na Zastúpení EK v Bratislave. Že vraj sa bol sťažovať na deštrukciu právneho štátu na Slovensku, odpadnem. Jednak všetci do jedného si tam o ňom myslia, že je to hlava organizovaného zločinu a ani sa tým netaja a jednak jeho protieurópske stanoviská sú až tak notoricky známe, že ho tam vážne brala možno vrátnička. Možno,”vysmial politického oponenta Naď.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak