Type to search

POLITIKA

Uhrík vysmial Matoviča a predložil dôkaz, ktorý Lipšica položí! “Nech sa páči…!”

Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic rozhodne nie je mužom na svojom mieste. Hovorili to o ňom ešte pred voľbou do funkcie viacerí právnici i politici, ktorých slová sa teraz iba potvrdzujú. Šéf hnutia Republika Milan Uhrík má proti nemu aj dôkaz.

Europoslanec a šéf hnutia Republika Milan Uhrík tvrdí, že Daniel Lipšic bol kľúčovým advokátom finančnej skupina Penta. V statuse na sociálnej sieti k tomu prikladá aj dôkaz, ktorý je popísaný notárom. Ide o splnomocnenie kľúčovej firmy penťáckeho portfólia – MECOM GROUP, s.r.o. pre Daniela Lipšica, aby túto spoločnosť Penty zastupoval v celom rozsahu.

Zdá sa, že Daniel Lipšic sa postupne ponára do problémov hlbšie a hlbšie. Má to na svedomí najmä opozícia, ktorá obvinila Lipšica, že robil biznis s Pentou. „Hneď sa na nich všetci vrhli, že sú to len obvinenia bez dôkazov. Tak nech sa páči, my vám prinášame dôkaz – podpísaný notárom,“ píše Milan Uhrík a predkladá splnomocnenie kľúčovej firmy penťáckeho portfólia – MECOM GROUP, s.r.o. pre advokáta JUDr. Daniela Lipšica, aby túto spoločnosť Penty zastupoval v celom rozsahu.

„Čo je zaujímavé, predstavitelia Penty dôverovali Lipšicovi natoľko, že mu dali dokonca plnú moc delegovať splnomocnenia aj na ďalších ľudí. Pozor, to sa len tak nevidí! To znamená, že Penta mala k Lipšicovi tak veľkú osobnú dôveru, že mu dala plnú moc vyberať cudzích ľudí, ktorí budú Pentu právne zastupovať ďalej,“ vysvetľuje Uhrík.

„Na základe tohto dokumentu, overeného notárom, môžeme bez preháňania povedať, že Lipšic bol kľúčovým advokátom Penty. Nebol len žiadny vedľajší pomocníček, ale disponoval plnou mocou. A to všetko len nedávno, v roku 2018!“ píše ďalej europoslanec. Matovič o spolumajiteľovi Penty Haščákovi doslova vyhlásil, že je to „skorumpovaný vagabund a mafián, ktorý si tu uplácal politikov na to, aby získaval štátne zákazky“.

„Lenže Daniela Lipšica, ktorý pre Pentu len pred 3-mi rokmi pracoval, a určite nie zadarmo, zvolil ten istý Matovič za špeciálneho prokurátora, ktorý má akože bojovať proti zločinu a skorumpovaným oligarchom. Paródia na „boj proti korupcii“ v priamom prenose,“ smeje sa s krokov šéfa OĽaNO Uhrík.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak