Type to search

POLITIKA

Kollár v živom vysielaní zotrel Remišovú ako ešte nikdy! TOTO jej chrstol rovno medzi oči

O šéfovi strany Sme rodina kedysi expremiér Igor Matovič vyhlásil, že je najspoľahlivejším koaličným partnerom. Vzťahy medzi lídrami koaličných strán však zrejme poriadne preverí osoba generálneho prokurátora. Kým Boris Kollár nechce ani len počuť o úprave či zrušení paragrafu 363, ktorý dáva generálnej prokuratúre takmer neobmedzenú moc, ostatní koaliční partneri to vidia inak.

„Po vražde Jána a Martiny bola silná objednávka vo verejnosti na transparentnú, otvorenú a hlavne nestrannú prokuratúru. Dnes sa deje pravý opak,“ myslí si vicepremiérka a šéfka strany Za ľudí Veronika Remišová. Jej slová sa evidentne dotkli koaličného partnera a šéfa Sme rodina Borisa Kollára, ktorý poslal ministerke štipľavý odkaz. „Mrzí ma, keď sa k právu a vôbec k právnemu systému vyjadruje pani predsedníčka, ktorá má vyštudované bábkoherectvo. Ja by som jej odporučil, keby sa obrátila na odborníkov, ktorí sa rozumejú právu a čítali si tých 72 strán rozhodnutia generálnej prokuratúry a potom sa vyjadrovala a nerobila to emotívne,“ povedal v diskusnej relácii Na telo predseda parlamentu, ktorý sám čelil podozreniu z plagiátorstva pri zhotovení svojej diplomovej práce.

Zvláštne, že ani Remišová ani Šeliga, neargumentovali škandálom Borisa Kollára, keď čelil podozreniu, že jeho diplomová práca je plagiát. Súčasný šéf parlamentu získal vysokoškolský titul Mgr. na Stredoeurópskej vysokej škole v Skalici. Navštevovala ju aj Kollárova expriateľka a súčasná poslankyňa Petra Krištúfková. Išlo o súkromnú vysokú školu, kde boli neskôr zistené nedostatky. Škola napríklad nevedela dokázať, či tam ešte stále prebieha výučba. Ministerstvo školstva jej neskôr odobralo súhlas na pôsobenie.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak