Type to search

POLITIKA

Raši OSTRO kritizuje plán ministerstva! Deti NEBUDÚ súčasťou klinického experimentu!

Od štvrtka sa môžu vakcínami očkovať aj malé deti od päť do 11 rokov. Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský o tom informoval po stredajšom rokovaní vlády. Zdôraznil, že očkovanie je dobrovoľné, na základe žiadosti rodiča a musí byť schválené pediatrom alebo iným odborným lekárom.
„Táto požiadavka bola vznesená aj z radov odborníkov, pediatrov a iných lekárov, ktorí sa venujú očkovaniu a ochrane detí. Má prispieť k tomu, aby sme ochránili hlavne citlivé skupiny detí, ktoré by mohli mať ako neočkovaní pri styku s kovidom nejaké problémy,“ vyhlásil Lengvarský, ktorý očkovanie detí podporuje.
Podľa Rašiho jedine transparentné a overené dáta môžu presvedčiť dospelých ľudí, aby sa dali zaočkovať. Voči očkovaniu detí sa postavil kriticky. Očkovanie päťročných detí je iba súčasť klinického experimentu, tvrdí Raši. “Očkovanie päťročných detí proti kovidu, hoci aj dobrovoľné, neodporúča žiadna renomovaná lieková agentúra, len ministerstvo vedené nominantom OĽANO. Namiesto toho, aby ministerstvo zdravotníctva zverejnilo presné dáta, koľko očkovaných a neočkovaných sa nakazilo, skončilo v nemocnici, prípadne zomrelo, idú testovať vakcíny na slovenských deťoch… Jedine transparentné a overené dáta môžu presvedčiť dospelých ľudí, aby sa dali zaočkovať,” vyhlásil exminister.
sk_SKSlovak
sk_SKSlovak