Type to search

POLITIKA

Cirkevný analytik o Kollárovom stretnutí s pápežom: “Má problémy s polygamiou, je to POKRYTEC!”

Podľa cirkevného analytika urobil lekciu par excellence v pokrytectve, podľa odborníčky na protokol len využil možnosť za ktorú vďačí otcovi amerického prezidenta Johna Fitzgeralda Kennedyho. Obaja experti sa však zhodli, že pápež František počas stretnutia so šéfom parlamentu Borisom Kollárom a jeho rodinou ani nemusel byť zasvätení do všetkých podrobností o jeho potomstve. A tak by to bolo asi aj lepšie.
Príchod hlavy katolíckej cirkvi do srdca Európy si nemohol nechať ujsť žiadny významný politik čo u nás niečo znamená. Nie je preto prekvapením, že stretnutie s ním bolo cieľom a túžbou aj takých, ktorí zrovna hodnoty kresťanskej lásky a vernosť k jednej milovanej žene nepestujú. Do tejto kategórie – samozrejme iba za predpokladu, že by sme chceli mať jemne povedané pochopenie pre megapromiskuitný život šéfa parlamentu – patrí aj Boris Kollár.
Ten sa s nejakými rozpakmi zo svojho bujarého života zrejme nepotýka, keďže na súkromnú audienciu k pápežovi zobral bez hanby desať z jedenástich svojich detí, ktoré má s desiatimi ženami. „Vedel, že nás je veľa. Hovoril, že v deťoch je budúcnosť a staroba sú korene, naši rodičia a deti sú tie korene toho stromu. Čo do nich vložíme, to môžeme ďalej očakávať,” okomentoval svojim slovami reakciu Františka na stretnutie s jeho deťúrencami Kollár. Kto vie, možno chcel byť pápež len zdvorilý.

Doplnil však, že úplne košér to predsa len nebolo. „To bolo politické podujatie a pán Boris Kollár vieme, že má problémy s polygamiou ako v islame. Nežije v tradičnej rodine, jeho deti nemajú jeden dom, jednu matku. Nestará sa o ne štandardne. To, že on sa tvári, že veď ľúbi všetky deti, tak to bola lekcia par excellence v pokrytectve pána Borisa Kollára, že to takto zahral,” zhodnotil Kollárove verejné proklamácie Kocúr.

Na otázku či stretnutie multiotecka a jeho ratolestí s pápežom zanechá odozvu v cirkevných kruhoch odpovedal trochu nejednoznačne, ale za to výstižne. „Nie je štandardné, aby predseda parlamentu mal jedenásť detí s desiatimi partnerkami. Všetci sa budú snažiť na to čím skôr zabudnúť, no a mňa len zaujíma keby bude Boris Kollár ukazovať svoje fotky s pápežom so všetkými svojimi deťmi. Možno mu povedal, že prišla za ním materská škôlka,” zakončil Kocúr so smiechom.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak