Type to search

POLITIKA

Moderátor Kovačič hodil Ficovi do ringu rukavicu a vyzýva ho na duel s Matovičom

Edita Silna
Edita Silna okt 22

Včera sme vás informovali o stávke Roberta Fica, ktorý sa s opozičnými politikmi stavil, že moderátor tv Markíza Michal Kovačič nepoloží ministerke spravodlivosti Márii Kolíkovej v diskusnej relácii žiadnu nepríjemnú otázku. Stávku vyhral a chcel ju využiť na spoločný obed s moderátorom Kovačičom. Ten jeho verejnú výzvu zachytil a rozhodol sa, rovnako verejne, odpovedať.

Kovačič tvrdí, že zachytil Ficov blog, v ktorom vysvetľuje, ako vyhral 50-eurovú stávku, týkajúcu sa nepríjemných otázok v diskusnej relácii TV Markíza voči ministerke Kolíkovej. Čo ale podľa Kovačiča nezachytil Fico je to, že väčšina z týchto otázok už bola v minulosti zodpovedaná.

„O podnikaní jej rodinných príslušníkov padla celá séria otázok 2.5.2021 (Na telo R. Raši-M. Kolíková) po vašej vlastnej tlačovej konferencii na túto tému. Okolnostiam podmienok väzby a smrti M. Lučanského sme sa venovali veľmi extenzívne hneď v niekoľkých reláciách. Dokonca sme si dali urobiť prieskum verejnej mienky o dôvere ľudí v jej vyšetrovanie (zverejnený v Na telo 31.1.2021). Pani ministerka bola s otázkami na túto tému konfrontovaná už 17.1.2021 (Na telo M. Kolíková-P. Pellegrini). Systémové nastavenie kolúznej väzby v našom justičnom systéme bolo témou opakovane a nielen keď bola hosťom M. Kolíková,“ vyjadril sa na sociálnej sieti Kovačič.

Ten ďalej tvrdí, že vo svojej diskusnej relácii kladie všetky relevantné otázky a to bez ohľadu na to, či odpovede zaujímajú koalíciu alebo opozíciu. Namiesto obeda by ho však rád videl vo svojej diskusnej relácii, kde ako líder jednej z najsilnejších opozičných strán Fico určite patrí.

Spomenul pri tom nedávnu výzvu Igora Matoviča, ktorý dostal extrémnu chuť s predsedom Smeru diskutovať a ako sa nedávno vyjadril, aj „roztrhať ho v zuboch.“

„Napríklad predseda OĽaNO I. Matovič nám už opakovane avizoval, že má záujem s vami prísť do spoločného duelu, myslím teda, že nebude problém dohodnúť termín, ktorý by vám obom vyhovoval,“ vyzval na záver Fica Kovačič.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak