Type to search

POLITIKA

“Vážení, Čaputová nie je kráľovná!” Belosovová má toho plné zuby

Edita Silna
Edita Silna okt 22

Okruh ľudí, ktorí sa ešte nevyjadrili ku kauze poslanca Tomáša Tarabu, ktorý okomentoval vzhľad dcéry prezidentky Zuzany Čaputovej, sa pomaly zužuje. Najnovšie sa ozvala bývalá podpredsedníčka národnej rady Anna Belousovová.

Z jej slov je jasné, že celú „aféru“ považuje za zbytočnú a prehnanú. „Slovensko ide ku dnu a dva dni sa politici, médiá ba dokonca parlament venujú nejakej 17 ročnej dievčine,“ soptí Belousovová. „Vážení, my nie sme monarchia. Prezidentka nie je kráľovná a jej dcéra nie je princezná. Venujte sa tomu, za čo ste platení,“ pripomína politikom národniarka.

Naráža zrejme na to, že kauzu riešili už aj niektorí poslanci v parlamente. Časť z nich totiž chcela, aby sa Taraba Čaputovej ospravedlnil. „Ja sa nikomu za nič neospravedlňujem, lebo som nič nespravil,“ trvá na svojom poslanec a predseda mimoparlamentnej strany Život.

Jeho slová vyvolali ostré reakcie. Mnohí ich považujú za šikanu na sociálnej sieti. „Osoba, ktorá by mala byť vysokou autoritou, sa rozhodla podhodiť na verejný lynč mladistvé dievča, ktoré nemá ani 18 rokov. Je úplne jedno, o koho dcéru ide. Je to bezbrehý útok na dieťa len kvôli jeho vzhľadu. Je to exemplárny prípad šikanovania cez internet. Je to stredovek,“ uviedla na sociálnej sieti Polícia SR. Reagovala aj samotná prezidentka.

„Útok na politika alebo političku cez jeho deti je politické dno. Poslanec Taraba by sa o moju dcéru nikdy nezaujímal, keby to nesúviselo s mojou funkciou,“ myslí si hlava štátu.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak