Type to search

POLITIKA

“Verím, že také PEKLO zažijete aj vy.” Sulík zmeravel po nakladačke od Eštoka! 

Je známe, že jedou z hlavných priorít pána Sulíka sú teplé rožky v nedeľu, tak ja pánu ministrovi niečo odcitujem od zväzu pekárov, cukrárov a cestovinárov, začal vyjadrenie opozičný politik a poslanec národnej rady Matúš Šutaj Eštok.

“Ceny plynu oproti septembru minulého roka stúpli o 170%. Ceny elektrickej energie lámu rekordy a sú oproti minulému roku dvojnásobne vyššie. Od plynu a elektrickej energie sme pri našej výrobe úplne závislí. Vláda musí urgentne nájsť riešenie pre podniky zásobujúce obyvateľov potravinami. Týka sa to nielen pekárov, ale aj ďalších sektorov potravinárstva, ako sú napríklad mliekari, mäsiari, či sladovníci, ktorí sú v podobne situácii.

Ak vláda zlyhá pri riešení tejto energetickej krízy, čoskoro sa môže stať, že na pultoch obchodov bude problém nájsť čerstvý chlieb a pečivo, aj tie teplé rožky, ktoré pán minister tak obľubuje.

Môže sa dokonca stať, že potravinárska výroba na Slovensku skolabuje,” dokončil čítanie listu poslanec.

“Pán minister, toto je stanovisko jedného zo zväzov, ktoré tu riešia potraviny a vy si asi neuvedomujete to, v akej vážnej situácii dnes sme. Všetky okolité krajiny na vôkol riešia túto energetickú krízu. Napríklad vláda v Českej republike navrhla zníženie DPH na obdobie budúceho roka na nulu. My keď sme tu prišli ako HLAS – sociálna demokracia minulý týždeň s návrhom, aby sa znížila DPH z energie na 5% tak táto vláda koalícia nás poslala “niekam”. To veľmi odzrkadľuje to, ako sa staviate k ľuďom a ako tie problémy riešiť viete.”

“No a ešte k tomu vášmu ranču, spomeňte si na to, aké peklo robili médiá Petrovi Pellegrinimu s jedným bytom. Ja verím, že rovnaké peklo zažijete s rančom od médií aj vy,” zakončil poslanec.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak