Type to search

POLITIKA

Výrazne TVRDŠIE opatrenia! “Áno, je to lockdown pre nezaočkovaných,” oznámil Heger.

Vláda schválila úpravu pandemického automatu. Premiér Eduard Heger (OĽaNO) zdôraznil, že ide o úpravu dočasnú s cieľom znížiť nápor na nemocnice. Čiastočné obmedzenia pribudnú aj očkovaným. Neočkovaní sa od pondelka nedostanú do nákupných centier a do obchodov, kde nepredávajú základné potreby. V práci bude povinný OTP režim. Hromadné podujatia budú len pre zaočkovaných, znížili sa však kapacity.

„Lekári sa musia rozhodovať, komu pomôcť a komu nie,“ podotkol Heger s tým, že Slovensko sa do tejto situácie nechcelo dostať. „Je dôležité, aby sme pravidlá dodržiavali,“ zdôraznil. Problém v nemocniciach podľa neho zašiel tak ďaleko, že zdravotná starostlivosť je ohrozená tak pre kovidových pacientov, ako aj pre pacientov s urgentnými zdravotnými problémami.

„Zavádzame automat s výrazne prísnejšími opatreniami pre nezaočkovaných. Áno, je to lockdown pre nezaočkovaných,“ pokračoval Heger s tým, že kategóriu očkovaných automat rozširuje o prekonaných. Takže ľudia, ktorí prekonali vírus, sú podľa premiéra rovnoprávni s očkovanými.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak