Type to search

POLITIKA

Čo ZASE okopíroval? Po kauze s diplomovkou čelí Matovič ďalšiemu škandálu!

Po kauze s diplomovkou čelí Igor Matovič ďalšiemu problému s prepožičiavaním cudzích myšlienok. Vizuál jeho veľkej daňovej reformy, ktorú Slovensku predstavuje práve v týchto dňoch, sa totiž nápadne podobá na inú marketingovú kampaň.

Predstavenie daňovej reformy si Igor Matovič naprojektoval vo veľkom štýle. Minister financií zvolal sériu troch tlačových konferencií. V nedeľu informoval o podpore rodín, v pondelok o novom zdaňovaní práce a v utorok predstavil detaily zdaňovania firiem. Pri vystúpeniach ministra nechýba pútavý reklamný vizuál – na upravenej fotografii sa dve deti pozerajú na svoje tiene na stene. Tiene však nie sú odrazom reality, reprezentujú to, čo by sa z detí mohlo stať, ak budú mať v živote podporu. V prípade dievčaťa úspešná baletka, z chlapca hokejista.

Problémom je, že podobná reklamná kampaň už existuje. Má ju charitatívny program Učenie pre život, ktorý pomáha deťom zo znevýhodnených rodín. Ešte aj slogany sú nápadne podobné. Charita má v logu vetu: „Aby sny neostali snami“, Matovičova reforma: „Daňová revolúcia plní sny“.

Upozornila na to na sociálnej sieti prekladateľka a publicistka Nataša Holinová. „Mám kamarátku, ktorá venuje kus života bohumilému projektu Učenie pre život. A potom máme ministra, ktorý nevie ani diplomovku napísať, ani vymyslieť, či niekomu zadať, aby vymyslel vizuál jeho veľkej novembrovej revolúcie, a tak sa okoloidúcky ponúkne,“ skritizovala Matoviča.

 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak