Type to search

POLITIKA

HÁDKY o Lockdown zamávali vládou! Demisia ministra visí na vlásku!

Situácia sa pomaly ale isto zvrháva. Po dnešných vyše 10-tisíc nových prípadoch koronavírusu sa možný a celkový lockdown približuje každým dňom viac a viac. Hoci v prvom pláne nebola zmienka o uzatváraní škôl, vyzerá to tak, že minister školstva Branislav Gröhling (SaS) sa bude zrejme musieť s týmto zbožným želaním rozlúčiť. Minister zdravotníctva totiž podľa našich informácií prišiel na vládu s nečakaným a vopred nedohodnutým návrhom!

V týchto hodinách na vláde prebieha ostrá diskusia o tom, či našu krajinu zasiahne plošný lockdown pre všetkých, alebo len pre určitých ľudí. Podľa pôvodnej dohody sa však ale ani najvážnejšia situácia nemala dotknúť otvorenosti škôl, no zdá sa, že už ani toto neplatí.

Podľa našich informácii prišiel minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nom. OĽaNO) na rokovanie vlády s novým návrhom, a to uzávierkou škôl, čo podľa minulých slov Gröhlinga nepripadalo do scenára ani v najhoršom scenári pandémie. Naše zdroje nám prezradili, že minister školstva proti tomuto návrhu Lengvarského vo veľkom bojuje, no ak sa na vláde rozhodnú hlasovať za, bojkot SaS bude slabý na to, aby návrh neprešiel.

Situácia by teoreticky mohla zájsť až tak ďaleko, že by minister školstva proti tomuto návrhu Lengvarského bojoval až do tej miery, že by bola v hre aj demisia Gröhlinga, čo nám potvrdili viaceré zdroje.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak