Type to search

POLITIKA

Heger konečne PRIZNAL pravdu: “Robíme len to, čo je ešte znesiteľné a spoločensky priechodné.”

Včera, teda presne mesiac pred Vianocami, vláda ohlásila dvojtýždňový lockdown pre všetkých obyvateľov Slovenskej republiky. Zatvárajú sa neesenciálne predajne, športoviská, nedostaneme sa k mnohým službám a často ani do práce. Premiér Heger však tvrdí, že je to nutné.

Premiér Eduard Heger sa prostredníctvom svojej facebookovej stránky prihovoril občanom s obhajobou prijatých opatrení. Uznáva, že zavedenie núdzového stavu na 90 dní a obmedzenie voľného pohybu osôb na 2 týždne je síce vážnym zásahom do našich ústavných práv, ale zároveň je to nutné obmedzenie, ktoré vláda prijala po konzultácii s odborníkmi.

„Pri našej nízkej miere zaočkovanosti je obmedzenie sociálnych kontaktov a s tým spojené spomalenie šírenia vírusu pre mnohých otázkou života a smrti. Preplnené nemocnice infikovanými pacientami sa už nemôžu postarať o nových pacientov,“ tvrdí premiér.

„Mám veľmi veľký rešpekt pred každým, kto vzal na zreteľ ničivú silu vírusu, prehodnotil svoj postoj a prešiel do bezpečia – na stranu zaočkovaných. Nie je to síce absolútne bezpečie, ale dnes máme jasné dôkazy, že očkovanie účinne chráni ľudí pred tým najhorším. Hospitalizáciou a smrťou zadusením,“ apeluje premiér.

„Robíme len to, čo je ešte znesiteľné a spoločensky priechodné,“ zdôraznil premiér Heger.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak