Type to search

POLITIKA

Habera sa OSTRO pustil do vládnej garnitúry! “Sme v pekných sr*čkách už niekoľko mesiacov.”

Paľo Habera je súčasťou slovenskej hudobnej scény od 80. rokov, pričom sa preslávil množstvom legendárnych hitov. Koncerty sa tak stali neodmysliteľnou súčasťou jeho života, no je to už dávno, čo sa postavil na pódium pred svojich skalných fanúšikov.

V kultúre nastalo desivé ticho kvôli zrušeným predstaveniam či koncertom, pričom poslednou ranou bola snaha zrušiť kvóty na slovenskú hudbu v rádiách. Samotný návrh prišiel z dielne rezortu kultúry, ktorý doslova udrel do vlastných radov. Ministerku Natáliu Milanovú napokon zastavil Igor Matovič, v dôsledku čo sa kvóty rušiť nebudú.

Niet sa čo diviť, že odľahlo aj samotnému spevákovi, ktorý však neskrýva hnev. Veľmi ho nahnevali slová hudobného dramaturga z rádia Expres, ktorý sa snažil presvedčiť poslucháčov, že slovenská hudba nie je dobrá. ,,Priznám sa, že po tejto vete v hlavných správach televízie Markíza som už nechápal, kde som sa to vlastne narodil,“ povedal Habera v rozhovore pre zivot.pluska.sk.

Porotca v speváckej súťaži Česko Slovensko hľadá Superstar, ktorý je niekedy prísnejší ako protipandemické opatrenia, nešetril kritikou ani na adresu ministerky kultúry. Podľa jeho slov sa nevie postaviť za požiadavky a práva umelcov. Z jej strany považuje návrh na zrušenie povinných kvót za podraz.

Na pretras však prišla aj téma pandémie koronavírusu vo všeobecnosti, ktorá robí 59-ročnému hudobníkovi ďalšie vrásky na čele. ,,Vnímam to tak, aspoň podľa posledných týždňov, že sme v pekných sr***ách už niekoľko mesiacov a ešte aj naši vlastní politici, ktorí by sa teraz mali o nás ako o národ postarať, nám vlastne situáciu neuľahčujú, skôr naopak. Škoda,“ dodal člen skupiny TEAM.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak