Type to search

POLITIKA

Čobejová bez servítky: Krátky proces s ministerkou kultúry Milanovou! “Je taká nevýrazná…”

Slovenská kultúra dostala príchodom epidémie tvrdú radu, pričom umelci neraz otvorene kritizovali ministerku kultúry Natáliu Milanovú. Svoje výhrady má rozhodne aj herečka Michaela Čobejová.

Michaela Čobejová patrí k obľúbeným herečkám v našej krajine, pričom ju v divadlách či na televíznych obrazovkách môžeme sledovať už desiatky rokov. Momentálne hviezdi v jojkárskom seriáli Hranica, kde stvárňuje Mirku Berkovú, ktorá je dcérou šéfky celého pašeráckeho biznisu. 51-ročnú blondínku potešilo, že môže opäť pracovať a hneď v novom projekte, keďže protipandemické opatrenia jej spravili poriadny škrt cez rozpočet.

Aj ona sa pridala ku kolegom, ktorí verejne kritizujú ministerku kultúry, pričom od nej žiadajú reálne činy a nie iba prázdne slová. Nádej prišla s miernym uvoľňovaním pravidiel, ktoré umožnili zaplniť sály divadiel na 50 % ich kapacity. ,,Ja sama hrám v súkromnom divadle, kde je kapacita 100 miest, a obmedzenie na polovicu znamená, že nemôžeme hrať, pretože sa to nezaplatí,“ povedala v rozhovore pre ženský magazín Šarm.

Rodáčka z Trnavy si myslí, že nie je nutné neustále vymýšľať nové opatrenia, ktoré sa nesú v duchu pokus-omyl. Podľa jej slov môžu byť inšpiráciou rozhodnutia iných štátov, keďže tie naše sú zbytočne alibistické a nespravodlivé. Herečka následne dostala príležitosť, aby odkázala pár slov priamo šéfke rezortu kultúry Natálií Milanovej. ,,Pani ministerka je taká nevýrazná, že by som jej ani nič neodkázala,“ zareagovala veľmi stručne Čobejová.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak