Type to search

POLITIKA

Premiér Heger odkazuje seniorom: Zdražovanie plaťte z očkovacích príspevkov

Edita Silna
Edita Silna feb 06

Reagoval na rastúce ceny. Premiér Eduard Heger (45) v reakcii na slabé opatrenia zo strany vlády proti vysokému zdražovaniu reagoval, že jeho ministri už spravili, čo bolo v ich silách. Okolité štáty to vraj len dobiehajú.

Heger bol hosťom v diskusnej relácii RTVS Sobotné diálogy. Poukázal na to, že jeho vláda investovala v predchádzajúcich mesiacoch stovky miliónov eur na kompenzácie. „Oni to v predchádzajúcom období neurobili, my áno a urobili sme to kvalitne,“ zdôraznil premiér pri porovnaní intervencií Slovenska a iných štátov.

Pri opatreniach kompenzujúcich zdražovanie spomenul napríklad investície do regulácie cien energií v predchádzajúcich dvoch rokoch, zaradil k nim aj trinásty dôchodok či príspevok za očkovanie pre seniorov. „Aj tieto prostriedky môžu použiť na to, aby zvládli zvýšenie cien”, upozornil. Rovnako pripomenul aj 350-eurovú jednorazovú odmenu pre pracovníkov v štátnej a verejnej správe. Poukázal i na indície naznačujúce rast platov.

Avizoval zároveň, že na najbližšie rokovanie vlády pripravuje kabinet opatrenie, ktoré má zvýšené ceny energií kompenzovať subjektom štátnej a verejnej správy. Detaily prezradiť nechcel. Predstavíme ich na vláde, uistil.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak