Type to search

POLITIKA

PRESTRELKA v priamom prenose! Kaliňák so Šeligom išli tvrdo po sebe! “Netrepte sprostosti!”

Diskusná relácia TV Markíza Na telo sa zmenila na ostrý súboj v ringu. Jeho hlavnými aktérmi sa stali významní predstavitelia súčasnej, ale aj bývalej politickej scény Juraj Šeliga (31) a Robert Kaliňák (50). Po krátkom čase došlo aj na tvrdšie nadávky.

Ústrednou témou markizáckej diskusie bola, ako ináč, obranná dohoda SR s USA. Na rade je momentálne NR SR, ktorej poslanci budú o zmluve už čoskoro hlasovať. A práve tento výsledok môže byť podľa podpredsedu strany Za ľudí Juraja Šeligu veľmi tesný. Bude to vraj dôsledok veľkého tlaku, ktorý má byť vytváraný na poslancov súhlasiacich s uzavretím zmluvy.

Šeligov oponent v diskusii, člen predsedníctva Smeru-SD Robert Kaliňák, spochybnil opodstatnenie samotnej zmluvy, v ktorej navyše vidí rozpor s Ústavou SR. Protiústavným je podľa neho vzdávanie sa časti práv Slovenska v prospech USA, upozorňuje aj na obmedzenie kontroly prítomnosti a činnosti amerických vojakov na území SR. „Čo nám dáva táto zmluva, čo nám nemôže poskytnúť NATO a čo nám poskytne USA?“ pýtal sa Kaliňák, ktorý spochybnil celkovú vyváženosť zmluvy. Čo však najčastejšie počas relácie spochybňoval, bol samotný Šeliga. „Neviete vysvetliť, prečo to podpisujete,“ povedal oponentovi niekoľkokrát so zvýšeným hlasom.

Svoje poriadne ostré útoky stupňoval a časom došlo aj na invektívy. „Netrepte už sprostosti, nebuďte smiešny, netušíte, čo hovoríte,“ pokračoval Kaliňák, ktorý svoje vystúpenie zaklincoval slovami, že svojho kolegu už nemá čas vyučovať. Juraj Šeliga Kaliňákovi na oplátku niekoľkokrát skočil nervózne do reči.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak