Type to search

DOMÁCE

“Nechceme živoriť!” Autodopravcovia chcú rokovať s Doležalom a Matovičom, jedného vyzvali na odchod

Protestujúci cestní dopravcovia vo vyhlásení na sociálnej sieti zároveň vyzvali k okamžitému odvolaniu, resp. odstúpeniu ministra dopravy. „Vyzývame obidvoch pánov k okamžitému stretnutiu, aby si s nami sadli za rokovací stôl,“ oznámil UNAS s tým, že inak vzniknú štátu značné ekonomické škody a ich ignorovaním nič nevyriešia.

„Sme ochotní po stretnutí a dohode okamžite dať pokyn na uvoľnenie blokády štátnych hraníc. Nepotrebujeme sľuby, ktoré počúvame dva roky od ministra dopravy,“ uviedla organizácia malých cestných dopravcov. Ohradila sa tiež proti výrokom oboch ministrov k ich nátlakovému protestu trvajúceho od začiatku tohto týždňa.

Minister dopravy v stredu vyhlásil, že nebude rokovať s autodopravcami, ak nestiahnu autá z ciest, pričom odmietol ich požiadavku na ďalšie zníženie mýtnych poplatkov ako nesystémový krok a nátlakovú formu protestu.

Je prístupný diskusii, ale nie vydieraniu z ich strany. „Diskutovať môžeme, ale nie keď sú v uliciach nákladné autá a berú si za rukojemníkov našich občanov,“ povedal Doležal.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak