Type to search

ZAHRANIČIE

Fotky Bidenovho NOVÉHO poradcu obleteli svet! TAKTO vyzerá reprezentácia veľmoci?!

Výzor nového poradcu amerického prezidenta Joea Bidena je v skutku extravagantný. Sam Brinton je okrem svojho odborného rozhrania v oblasti jadrovej politiky, v ktorej má Bidenovi radiť, aj aktivistom komunity LGBTQ+, propagátorom genderovej rovnosti a necháva sa oslovovať neutrálnym zámenom „ono, oni“.

V Bielom dome by ste ho spoznali podľa vysokých podpätkov, v ktorých sa po budove pohybuje. Pripomíname, že s mužom pôsobiacim v politike, ktorý sa predstavil v ženských „handrách“, máme skúsenosť aj na Slovensku. V roku 2019 sa poslanec NR SR Ondrej Dostál (SaS) rozhodol takto podporiť gymnazistov, ktorí organizovali tzv. Gender swap day.

Dalo sa očakávať, že takáto nominácia bude vyvolávať vlnu rozporuplných reakcií, ktoré ukazujú, že ani ľudia v USA nie sú až tak liberálne nastavení, ako si možno myslia mnohí ľudia na Slovensku. Niektorí Američania si myslia, že holohlavý poradca s fúzami, narúžovanými perami a v ženskom oblečení nemôže reprezentovať štát. „Má takto vyzerať reprezentácia veľmoci?,“ znela jedna z reakcií na nového poradcu v Bielom dome podľa spravodajskej televízie CNN Prima News.

Po oznámení nominácie sa objavilo veľké množstvo negatívnych reakcií. „Zase nejaké zamindrákované vemeno, ktoré bude chcieť zničiť svet,“ znela tvrdá reakcia jedného z čitateľov na Twitteri. Iné reakcie, aj keď stále negatívne, boli voči novému poradcovi o niečo zhovievavejšie: „Vyzerá ako šašo, ale ak je v problematike odborník, kde je problém?“

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak