Type to search

POLITIKA

TIETO domácnosti by podľa Matoviča NEMALI mať nárok na zastropovanú cenu elektriny!

Matovič hovorí najmä o “zbohatlíkoch” a “oligarchoch”. Podľa ministra financií majú platiť trhové ceny elektriny či plynu.

„Keď bude spoločenská dohoda na tom, že ľudia, ktorí si elektrinou vyhrievajú luxus nemajú mať nárok na tú elektrinu, tak ich od toho odrežeme. Budú mať k dispozícii iba základnú spotrebu za regulovanú cenu, a to čo získame použijeme v domovoch sociálnych služieb. Je to otvorená otázka, nemáme s tým najmenší problém. Aby my sme teraz zbohatlíkom, nejakým oligarchom platili vyhrievanie 25-metrového bazéna, tak to určite nie. Nebojíme sa oligarchov. Postavíme sa im zoči voči,“ povedal v relácii Braňo Závodský naživo v rádiu Expres Matovič. Spoločenská dohoda by sa podľa neho mala nájsť najneskôr do konca tohto roka.

Konkrétnejšie o ktoré domácnosti ide však nešpecifikoval. Ministrovi sa ďalej nepáči, že domácnosti vykurujúce bazény majú nárok na regulovanú cenu energií. „Nikto to doteraz neriešil. Ak my zavedieme spravodlivosť, že tí čo si vykurujú bazény už budú platiť trhovú cenu, tak je to omnoho sociálnejšie,“ konštatoval Matovič.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak