Type to search

POLITIKA

“Zbytočný ako nádor na krku!” Sulík perlil na adresu Kollára

Hnutie Sme rodina je v koalícii zbytočné asi ako nejaký “nádor na krku”. Vyhlásil to vicepremiér a predseda SaS Richard Sulík. Reagoval tak na to, že Sme rodina nepodporuje reformy tejto vlády.

Poslanci za Sme rodina boli vo štvrtkovom hlasovaní proti väčšine návrhov súdnej mapy. Hlasovanie o reforme podľa Sulíka zároveň ukázalo „malosť“ šéfky Za ľudí Veroniky Remišovej.

„Opätovne si verejne kladiem otázku, na čo je Sme rodina v koalícii, lebo je tu prakticky úplne zbytočná,“ vyhlásil na tlačovej konferencii Sulík. Kollár mal podľa neho „pračudesné“ dôvody nepodporiť reformu. Jeho argumenty boli podľa Sulíka „prakticky nijaké“. Zároveň uviedol, že SaS z koalície neodíde.

„Bohužiaľ, musím konštatovať, že dnes koalícia stratila zmysel v tejto veci na šesť mesiacov. Mária Kolíková po dlhých mesiacoch vyjednávania predložila do národnej rady súdnu mapu a tá z veľkej časti neprešla. Koalícia je o tom, že plníme náš spoločný program, ktorý sa volá programové vyhlásenie vlády, ale na toto akoby naši koaliční partneri zabudli,“ vyhlásil Sulík.

Remišová má podľa Sulíka vo zvyku podporiť dobré veci a myslí si, že doteraz sa dalo so Za ľudí rátať. „Ale dnes večer zvíťazila malosť Veroniky Remišovej,“ skonštatoval šéf SaS.

„Je absurdné, aby ma kádroval a osočoval Richard Sulík za vlastné zlyhania pri presadzovaní nedotiahnutej a neodkomunikovanej reformy. Upozorňovali sme ho opakovane, že k reforme sú vážne odborné výhrady a je potrebná komunikácia a hľadanie zhody, čo on osobne – ako vždy – odignoroval,“ reagovala Remišová.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak